Nej til politisag om fratrædelser


Nej til politisag om fratrædelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFSLAG: Statsadvokaten enig i politimesterens afvisning af klage fra borger
ODENSE: Politiet vil ikke efterforske, om der foregik noget ulovligt i den såkaldte fratrædelsessag i Odense.

Det kan slås fast, efter at Statsadvokaten for Fyn, Lise-Lotte Nilas, konstaterer, at der efter hendes skøn "ikke er en rimelig formodning om, at der er begået et strafbart forhold, der forfølges af det offentlige".

Det har hun meddelt Bent Skougaard-Jørgensen, Bolbro, der i sin tid bad Odense Politi om at se på sagen. Statsadvokatens afgørelse er endelig, og der kan ifølge retsplejeloven ikke klages over afvisningen.

I maj i år besluttede politimesteren i Odense, at fratrædelsessagen ikke skal efterforskes.

Anker Boye anmeldt

Skougaard-Jørgensen anmeldte borgmester Anker Boye (S) og forhenværende stadsdirektør Erik Linde- gaard for overtrædelse af den kommunale styrelseslov og af straffeloven ved embedsmisbrug.

Klagerens påstand var, at der var noget lusk i forbindelse med, at Erik Lindegaard blev afskediget med et gyldent håndtryk på tre millioner kroner.

De har ingen interesse

Lise-Lotte Nilas meddeler, at hun ikke anser Skougaard-Jørgensen for at være klageberettiget, fordi kun parter har adgang til at klage.

- Jeg har ikke fundet, at De har en sådan væsentlig, direkte, individuel og retlig interesse i sagens udfald, at De kan anses for part i sagen, skriver hun.

Statsadvokaten tilføjer, at hun i øvrigt er enig i politimesterens nej til at efterforske sagen.

Lise-Lotte Nilas konstaterer, at Statsamtet i Sønderjylland, der holder øje med, om kommunerne overtræder love og regler, kigger på sagen - også efter en klage fra Bolbro-borgeren.

- Jeg kan kun tage Statsadvokatens afgørelse til efterretning og håbe på, at jeg snart hører noget fra Statsamtet, siger Bent Skougaard-Jørgensen.

Til gengæld har han nu bedt kommunen om at få aktindsigt i samtlige dokumenter i fratrædelsessagen.

Belastende papirer

Det har affødt denne reaktion fra kommunen:

"Da der er tale om sager af betydeligt omfang, vil det tage noget tid at afdække det materiale, der er omfattet af offentlighedsloven, hvorfor vi først kan vende tilbage i løbet af august".

- Jeg frygter, at kommunen vil tage papirer ud, som eventuelt er belastende, siger Bent Skougaard-Jørgensen.

Interne papirer

- Den reaktion hører vi ofte, lyder svaret fra forhandlingschef i Odense Kommune, Anders Havkrog.

- Hvis vi tager noget fra, fortæller vi det til klageren. Det kan være interne arbejdsdokumenter, som ikke er omfattet af offentlighedsloven.

- Vi ser nu på, hvor omfattende materialet er og tager stilling til, om det skal kopieres, eller om Skougaard-Jørgensen inviteres til at se papirerne igennem på rådhuset, siger Anders Havkrog.

Nej til politisag om fratrædelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce