Nej tak til reception på "Dannebrog"


Nej tak til reception på "Dannebrog"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFBUD: Per Berga Rasmussen, Enhedslistens medlem af Odense Byråd, hilser ikke på Frederik og Mary
ODENSE: Én gang republikaner, altid republikaner.

Venstrefløjspolitikeren og byrådsmedlem Per Berga Rasmussen (Enhedslisten) har meldt afbud til receptionen i morgen aften på kongeskibet "Dannebrog" som afslutning på kronprins Frederik og kronprinsesse Marys besøg i Odense.

- Jeg har ikke tænkt mig at deltage i kapløbet om at komme først op ad landgangsbroen. Jeg har meldt afbud for længst, og det er helt bevidst, fortæller Per Berga Rasmussen.

- Det har altid været min holdning, at magt ikke er noget, man arver, men noget man bliver tildelt af folket. Kongehuset er udtryk for, at magten går i arv, og det bryder jeg mig ikke om. Jeg har altid været republikaner.

Per Berga Rasmussen tilføjer, at når der er tale om officielle arrangementer, som Odense som by står for, har han principielt intet imod at stille op som byrådets repræ- sentant, også selv om medlemmer af kongehuset er med.

Boye-profilering

- Det er noget andet, når man skal repræsentere byen f.eks. i forbindelse med fejringen af H.C. Andersen næste år.

- Men det er der ikke tale om her, hvor det hele lugter langt væk af, at det fra Odenses side gælder om at profilere borgmester Anker Boye så meget som muligt. Det viser den omstændighed, at han i første omgang forsøgte at holde amtsborgmester Jan Boye væk fra noget af det, og det viser hele programmet i øvrigt, mener Per Berga Rasmussen.

- For Anker Boye er det en udmærket lejlighed til at profilere sig i alle landets medier, påpeger han.

Også afbud fra SF'er

SF's byrådsmedlem Stina Willumsen har også meldt fra.

- Der ligger dog ikke en større politisk overbevisning bag mit afbud. Jeg skal simpelthen på kanotur med familien, og det prioriterer jeg højere end en reception på "Dannebrog". Længere er den ikke, lyder det fra Stina Willumsen.

SF's andet medlem af byrådet, rådmand Villy Larsen, har derimod meldt sig klar.

- Dybest er vi SF'ere også imod, at monarkiet skal gå i arv, men så længe vi har så sympatiske og begavede repræsentanter som Frederik og Mary, deltager jeg helt uden problemer, siger Villy Larsen.

Alle byrådsmedlemmer er inviteret til "Dannebrog" med ledsager.

Nej tak til reception på "Dannebrog"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce