Navne fra lysfesten


Navne fra lysfesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Desværre har der i dagene op til lysfesten været begået hærværk i mindre skala mod "Field of Light". Kunstneren bag, Bruce Munro, kalder det et udtryk for karma, for han har, fortæller han, selv lavet den slags ting, da han var ung. Han håber dog, at byen vil tage installationen "Field of Light" til sig og passe på den. Og for en sikkerheds skyld er der også sat vagter på. Installationen er i øvrigt tændt i tidsrummene kl. 06.00-09.00 og 15.00-23.00.

 

Rådmand Jane Jegind skal måske have en lille snak med dem, der skriver taler til hende - eller i hvert fald forsyner hende med informationer. Da Jegind, lige efter Peter Rahbæk Juel, åbnede æresborgerfesten med en tale, gjorde hun opmærksom på, at der senre på aftenen ville være fyrværkeri over H.C. Andersen Julemarked. Men på det tidspunkt var det allerede meldt ud, at fyrværkeriet var blevet aflyst på grund af den stærke vind. 

 

Men hvad skal der så ske med det fyrværkeri, der ikke blev fyret af på grund af vejret? Avisens udsendte fik i et anfald af storhedsvanvid den fikse idé, at fyrværkeriet kunne bruges i foråret, når han fylder 55. Det blev dog hurtigt overtrumfet af den kommende rådmand Søren Windell, der bliver 40 næste år og som nok som restauratør på Grønttorvet er et større aktiv for kvarteret omkring Sortebrødre Torv end reporteren. Så måske bliver der Windell-fyrværkeri til september. Selv om det selvfølgelig var for sjov, Windell foreslog det.

 

Vinden var lidt bidsk, men ellers var det jo ganske lunt for årstiden. Og i hvert fald mere lunt end for 150 år siden. Det fortalte overinspektør ved Odense Bys Museer og Andersen-nørd i ordets bedste forstand, Ejnar Stig Askgaard: Andersen havde, da han i sine erindringer beskrev festdagen, haft fornemmelsen af, at det var så koldt, så kraniet nærmest sprak, da han gik ud på rådhusets balkon for at hilse på folket og fakkeltoget.

 

Bruce Munro og hustruen Serena returnerer torsdag morgen til England. For Bruce Munro har det været et helt særligt besøg. Både fordi han fik hilst på en kronprins, og så fordi han aldrig før har oplevet så stor en menneskemængde til åbningen af en hans installationer som i Odense denne decemberdag.

Navne fra lysfesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce