Natur-sensation på Fyn

Havørnen kan i disse dage ses ved udmundingen af Odense Å.
Foto: colourbox.com

Natur-sensation på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frostvejret har tvunget to havørne helt tæt på Odense. Højst usædvanligt, siger naturvejleder.

Med et vingefang på mere end to meter, en vægt på næsten fem kilo og en længde på knap en meter er havørnen en imponerende fugl.

Normalt lever rovfuglen, der er Nordeuropas største, på behørig afstand fra de larmende mennesker, men det iskolde danske vejr har tvunget fuglen væk fra sine normale områder.

Isen på Odense Fjord gør nemlig, at havørnen har været nødsaget til at følge sin normale føde, herunder flere fuglearter, ind til udmundingen af Odense Å, hvor vandet endnu ikke er frosset.

Derfor kan man i disse dage opleve den enorme fugl på nærmeste hold.

- Det er meget, meget sjældent at opleve den slags så tæt på. Vi har kun 30 par i Danmark, og oftest er de meget sky og opholder sig langt fra mennesker. Så der er altså slet ingen tvivl om, at det her er endog rigtigt stort, forklarer Henrik Kalckar Hansen fra Naturskolen Aaløkkestedet.

Lørdag for fuglekiggeri

Med den unikke mulighed i baghånden holder naturvejlederne et arrangement på lørdag klokken 10-12, hvor man får mulighed for at komme tæt på ørnene og lære mere om den fantastiske fugl.

Arrangementet begynder ved Stige-færgens havn på Stige Ø siden af Odense Kanal, der ikke er langt fra Odense, hvilket naturvejlederen mener, man bør drage nytte af.

- Den her fantastiske ørn sidder kun fem kilometer fra Odense centrum, fortsætter Henrik Kalckar Hansen, inden han kommer med en afsluttende opfordring:

- Sluk for Animal Planet og kom ud og oplev verden!
Fakta
- Sluk for Animal Planet og kom ud og oplev verden!

Natur-sensation på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce