Torsdag aften kan alle være med til at skrive den moderne Danmarkshistorie i LTGB-foreningens lokaler.

DR's tv-serie, "Historien om Danmark" nærmer sig sin afslutning med næstsidste afsnit på lørdag. Serien sætter punktum i år 2000, men danskernes historie slutter jo ikke der.

Som en form for opfølgning på serien har Nationalmuseet i København planlagt en udstilling om Danmarkshistorien 2000-2017, der skal åbne i december. I den forbindelse beder museet danskerne om hjælp. Det sker i projektet "Din ting - vores historie", hvor vi kan aflevere ting, der er med til at beskrive Danmarkshistorien i dette årtusinde.

Det foregår både via en Facebook-side, og ved at folk fra Nationalmuseet kommer rundt i landet. Torsdag d. 12. oktober kl. 19 kommer Nationalmuseet til Lambdas lokaler i Brogade. Lambda er en forening for fynske homo-, biseksuelle og transpersoner. Men man behøver ikke at være hverken det ene eller andet for at deltage eller møde op med sin ting.

Kun én ting

 

Arrangementet på Lambda varer to timer, og Nationalmuseet beder om, at man hver især kun tager én ting med, som man så er villig til at donere til museet.

Tingen skal være ledsaget af en personlig fortælling, som kan perspektivere til den overordnede Danmarkshistorie.

Har du f.eks. genstanden, der forklarer hvad deleøkonomi, regnbuefamilier, velfærd eller curlingbørn er? Ting og en personlig fortælling, der sætter en begivenhed i perspektiv eller siger noget om en vigtig tendens: Det kan være en pakke lykkepiller, et prideflag, en regning fra Dong, en selfiestang, en pamflet om inseminering, et Dannebrogsflag - eller hvad man end synes siger noget om de sidste 17 år?

 

 

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.