Nadal og det øvrige spanske Davis Cup-landshold besøgte Brandts

Odense: De fire danske Davis Cup-spillere og deres træner, Kenneth Carlsen, står ved indgangen til Brandts Passage og venter. Tre af de fire danske spillere ligger uden for top 900, og det afspejler sig i deres påklædning, der er forskellige afarter af sort jakkesæt med slips.

De venter på deres modstandere fra Spanien og har gjort det i lidt over 10 minutter, da en flåde af KIA'er triller op ad Vestergade. Den forreste SUV, en hvid Sportage, stopper, og Rafael Nadal åbner døren. Lidt for tidligt virker det til, for han sidder med to mobiltelefoner, som han noget forhastet fumler væk.

Efter ham følger de andre spillere - alle i en ens, støvede sorte jakkesæt med ens slips. De fire spillere er alle blandt de 50 bedste i verden, to af dem blandt de 10 bedste. Var de et fodboldhold, ville de være Real Madrid, så meget stjernestatus har de:

- Det er uvant for dem at kunne gå frem, som Thomas Kønigsfeldt, næstformand i Dansk Tennis Forbund, forklarer - de er vant til at møde skrigende piger.

Selfier

Dem er der ingen af i Odense denne aften. Her er en lille indbudt skare, og så hvem der nu tilfældigt kommer forbi.

Da følget stopper op i Brandts Passage foran Keld Moseholms bronzeskulptur Kejserens Nye Klæder - går det op for nogle af de unge piger, hvem der er i byen.

- Det er Nadal, nærmest hvisker de, mens passage-manager Eva Pasgaard fortæller om områdets udvikling.

Verdensstjernen stiller velvilligt op til selfies sammen med unge piger og kvinder.

På vej ned til Brandts stopper han flere gange for at blive fotograferet, mens resten af holdet tålmodigt venter.

På Brandts tager kok Thomas Pasfall imod, og inde i den store sal fortæller museumsinspektør Ellen Egemose om tre af perlerne i samlingen, et stort billede af H.A. Brendekilde og to af P.S. Krøyer. Det sidste, "Gammel kone med håndten", malede Krøyer i Granada i Spanien i 1878, og Ellen Egemose binder på den måde elegant fortiden og nutiden sammen.

- Det her er anderledes end vi plejer, men Rafael elsker malerier, og spillerne kan godt lide det. Jeg ser det som en form for fair play før kampen i morgen, og det er jo skønt, siger teammanager Pedro Hernandez.

Inden de to hold går til aftensmaden, stjæler Rafael Nadal lidt tid for sig selv og går rundt og nærstuderer andre af de udstillede billeder.

Fredag gælder det spillet på banen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).

Mere om emnet

Se alle
Nadals visit var en gevinst for Odense

Nadals visit var en gevinst for Odense

Løchte taber klart til Nadal-reserve i Davis Cup

Løchte taber klart til Nadal-reserve i Davis Cup

Spanien erstatter Nadal med reserve mod Løchte

Spanien erstatter Nadal med reserve mod Løchte