Samspillet mellem politi og borgere virker positivt, siger politidirektør

Når borgerne i Lumby før jul indkaldte til borgermøde for at få standset en bølge af indbrud, er det helt i tråd med den målrettede indsats, Fyns Politi også ønsker i de kommende år.

For det er nemlig samspillet mellem borgere og politi, der i et effektivt Nabohjælp-netværk kan sætte en stopper for tyve i deres lokalområde.

- Den indsats er afgørende for, at vi fortsat kan have en høj opklaringsprocent og få sat tyvene bag tremmer, sagde politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen i sin tale ved nytårsparolen fredag i Fyns Politi.

Færre indbrud på Fyn

Her blev statistikken for lovovertrædelser i 2015 også offentliggjort, og den viser, at antallet af indbrud i lejligheder, værelser, landejendomme og virksomheder i Odense faldt betragteligt i 2015, mens der dog blev begået flere indbrud i villaer i Odense.

På Fyn er der et generelt fald i alle typer indbrud, og det skyldes ifølge politiet en målrettet indsats, som fortsætter i 2016.

- Når det lykkes, skyldes det både god forebyggelse, men også i meget høj grad samspillet med borgerne, sagde politidirektøren.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyens Stiftstidende lørdag.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle

Borgere i Lumby oplever færre indbrud

6
Odense-bydel står sammen mod tyve

Odense-bydel står sammen mod tyve

3
Lumby-borgere går til kamp mod indbrudstyve

Lumby-borgere går til kamp mod indbrudstyve