Indbrudstyv fremstilles onsdag eftermiddag i grundlovsforhør.

Odense: En indbrudstyv var lige lovlig optimistisk, da han omkring klokken 20.30 forsøgte at begå sit indbrud nummer to i løbet af en dag - på samme adresse.

En ældre kvinde med adresse på Platanvej i Odense blev tidligere på dagen tirsdag udsat for et indbrud. Derfor blev låsene hurtigt udskiftet, og Fyns Politi fik sig en snak med naboerne.

Cirka 20.30 kom den formodede gerningsmand tilbage til huset og prøvede at låse sig ind med den nøgle, som han havde stjålet. Det bemærkede naboerne, og de begyndte at råbe ad ham.

Herefter startede en jagt ned igennem villakvarteret, alt imens naboerne kontaktede politiet. De gav oplysninger om mandens position og dirigerede politiet i den rigtige retning.

Flere sigtelser

Kort tid senere fik Fyns Politi fat i den formodede gerningsmand ved Ansgar Kirke. Han sigtes for to indbrud. Et på Platanvej og et på Finsens Allé. Politiet har en god sag, da der stod en cykel ved Platanvej, som gerningsmanden havde en nøgle til.

Derudover sigtes han for forsøg på indbrud på Platanvej i anden omgang. Han sigtes også for røveri, da han havde stjålne ting på sig.

Et af vidnerne blev desuden truet af gerningsmanden med en kniv, hvilket medfører, at han også sigtes for overtrædelse af våbenloven.

Vagtchefen hos Fyns Politi fortæller, at gerningsmanden er velkendt af politiet for lignende kriminalitet. Samtidig er der noget, der tyder på, at manden muligvis bliver sigtet for flere indbrud.

Vagtchefen lægger desuden vægt på, at naboerne gjorde en stor indsats i dagens anholdelse:

- Der skal lyde en stor ros til naboerne. De var rigtig dygtige og kom med gode oplysninger til os, fortæller han.

Fyns Politi oplyser onsdag formiddag, at den anholdte mand vil blive krævet varetægtsfængslet i et grundlovsforhør onsdag eftermiddag.

  • Af: