Naboer om Danske Bank-bygningen i Odense: - Ikke flere restauranter, tak


Naboer om Danske Bank-bygningen i Odense: - Ikke flere restauranter, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1: Druen & Bønnen
Johanne Hyldal, daglig leder på Druen & Bønnen.Foto: Nils Svalebøg

Johanne Hyldal, daglig leder: - Vi har netop talt om, hvad der mon skal være i banken. Alle os, der bor her, har jo en fantastisk udsigt til byens flotteste plads, så det vil være dejligt, hvis der også kom nogle flere mennesker forbi - især efter klokken 16 kan det være svært at få øje på folk. Indimellem ser det ud som om, byen stopper ved Magasin; det er som om folk vender om og går tilbage, når de kommer dertil, og det håber vi, der bliver lavet om på nu. Flakhaven må gerne få lidt af samme miljø, som der er på Gråbrødre Plads. Eftersom vi ligger side om side med en del andre restauranter, kunne det være fint, hvis der kom andet end spisesteder og caféer i bankbygningen. Vores kunder siger også, der snart er for mange spisesteder i city. Jeg synes, detailhandlen skal have en chance.

2: Tante Grøn
Vivian Jürgensen, ejer af Tante Grøn. Foto: Nils Svalebøg

Vivian Jürgensen, ejer: - Jeg vidste ikke, bygningen er solgt, men jeg kan godt forstå, hvis restauranterne synes, der er er rigeligt med spisesteder i forvejen, og jeg synes da også, at det kunne være fint med nogle specialforretninger. Vi har ligget her på adressen i Vestergade 7 i 35 år, for min mor havde forretningen, før jeg overtog den for 12 år siden, og vi har ikke svært ved at trække folk til. Det er ikke alene vores stamkunder, der kommer, men også en del turister, som kommer ovre fra H.C. Andersen-kvarteret af, og derfor er jeg ked af, at turistkontoret, der lå i siden af rådhusbygningen, netop er lukket. Sådan en lørdag, når der sker noget på Flakhaven - loppemarked eller noget andet - kommer her mange mennesker, og så er det mere hyggeligt.

3: Bryggeriet Flakhaven
Jesper Davidsen, køkkenchef på Bryggeriet Flakhaven. Foto: Nils Svalebøg

Jesper Davidsen, køkkenchef: - Jeg havde hørt, at Danske Bank-bygningen var solgt, spændende, men jeg håber ikke, der kommer flere restauranter i bygningen. Odense har allerede mange - der ligger for eksempel flere steak-restauranter lige ved siden af hinanden heromkring - og vi kan jo se, at nogle må lukke. I andre kommuner er man begyndt at lukke ned for antallet af alkoholbevillinger, og det kan jeg godt se en idé i. Hvis man som ung kok har lyst til at have sit eget, har vi jo flere steder med streetfood, hvor man kan prøve sine idéer af. Til gengæld trænger denne del af byen til nogle butikker, der kan trække folk til efter klokken 16 - også til restauranterne. Og det ville være fint, hvis butikkerne havde længere åbent end til klokken 16 - også om lørdagen. Så snart de lukker, bliver Odense til en spøgelsesby.

Naboer om Danske Bank-bygningen i Odense: - Ikke flere restauranter, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce