Bække bliver til åer, og åer bliver til floder nu, hvor sneen er smeltet.
Odense: Julen var sådan nogenlunde hvid, og så gik det stærkt.

De voldsomme mængder af sne, der næsten lammede Fyn i ugen op til jul, er svundet ind til kedelige sortgrå klatter.

Plusgrader har smeltet sneen, landskabet har ændret karakter, og vinteren ligner sit sædvanlige grønne selv.

Hverken på Fyn eller i resten af Danmark har vi floder. Åer kalder vi det med klædelig beskedenhed. Men lige præcis i disse dage kunne vi nu godt revidere ordbogen lidt. Vandløbene svulmer op, bække bliver til åer og åer til floder.

I sådanne tilfælde kan Odense Å godt gå over sine breder, men helt så galt er det ikke gået.

Bent Povlsen, inspektør ved Park og Vej ved Odense Kommune har den meget enkle forklaring på, at de helt store oversvømmelser er udeblevet:

- Jorden var ikke frossen, da sneen faldt, så den smeltede sne er sevet ned i jorden, lyder det fra Bent Povlsen.

Der var dog til at finde et enkelt sted, hvor tøvejret har givet en mindre oversvømmelse. På Ejlstrupvej lige i udkanten af landsbyen Ejlstrup stod der blankt vand på vejen. Der er noget galt med et dræn på en mark langs vejen, så vandet fosser op fra et kloakdæksel og løber ud på vejen, og bilerne må snegle sig igennem.

Og hvis man skulle få lyst til at spadsere en tur langs Stavids Å, så er det vist de ekstremt langskaftede røjsere, der skal findes frem. Som i så mange andre snerige vintre er stien fuldstændig oversvømmet på stykket ved Rismarks-vejsbroen.

Så mens masser af søer og vandhuller stadig ligger frosne hen, så har ænderne fået ekstra plads at boltre sig på, der hvor der er strøm på vandet.
  • Fyens Stiftstidende