Muslimsk friskole på vej til Næsby

Det er denne bygning på Karlavej 1 i Næsby, Al-Salahiya Skolen i Odense har søgt kommunen om tilladelse til at flytte ind i og ombygge til skole for op mod 280 elever. Det er dog endnu ikke på plads, hvor skolen skal flytte hen. Måske bliver løsningen at bygge nyt et helt andet sted.
Foto: John Fredy.

Muslimsk friskole på vej til Næsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Al-Salahiya Skolen i Odense har vokseværk og flytter derfor fra sine lokaler i Hjallese for at få mere plads

HJALLESE: I 10 år har skolen ligget på Demantsvej 4 i det sydlige Odense.

Men pladsen er efterhånden blevet for trang til friskolen Al-Salahiya Skolens i alt cirka 150 elever og lærere.

Skolen søger derfor nye lokaler i blandt andet GF Forsikrings tidligere domicil på Karlavej 1 i Næsby. Det fremgår af en ansøgning til Odense Kommune, som avisen har fået indsigt i.

Her søger skolen tilladelse til at ombygge og anvende lokalerne: "...Så de er velegnede til at undervise elever fra børnehaveklasse til 9. klasse med 250 til 280 elever i alt."
Foto: John Fredy.

Afslag på udvidelse

Odense Kommune har nemlig tidligere givet afslag på en udvidelse af den nuværende bygning i Hjallese, hvor skolen i øjeblikket går fra 0. til 6. klasse.

Skoleleder Ayoub Chahin bekræfter flytteplanerne, men understreger samtidig, at mange forskellige lokaliteter er på spil.

- Vi vil meget gerne flytte ved enten at bygge en helt ny skole eller finde en passende bygning. Vi arbejder lige nu på at finde en passende bygning og undersøger mange forskellige muligheder, fortæller Ayoub Chahin.

Hvert år må skolen afvise adskillige forældre og elever på grund af de manglende muligheder for udvidelse, fortæller Ayoub Chahin.

- Det er vigtigt for os at udvikle os. Men vi har været nødt til at droppe 7. og 8. klasse, fordi vi ikke har pladser nok. Vi får mange tilmeldinger. Men vi kan ikke skaffe pladser til alle børnene, fortæller han.

Ni nationaliteter

Al-Salahiya Skolen er en dansk friskole, hvor alle elever har anden etnisk baggrund end dansk. Der er børn af ni nationaliteter og der undervises i modersmålsundervisning to timer om ugen.

Ayoub Chahin kan dog ikke komme med nogen præcis dato på, hvornår skolen flytter.

- Hurtigst muligt, når vi har fundet et sted, siger han.

Muslimsk friskole på vej til Næsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce