Overvågningsvideo blev først vist internt hos Fyns Politi. Her kunne ingen genkende manden, der kan have forbindelse til en serie påsatte brande i Odense.

Da Fyns Politi mandag frigav to overvågningsvideoer og et stillfoto af en mulig gerningsmand til en hel serie påsatte brande i Odense, havde videoerne allerede været til gennemsyn internt.

- Vi forsøgte os internt, om der var nogen, som kunne genkende ham. For hvis der var det, ville det jo være lettere. Men det var der ingen, der kunne, og derfor håber vi nu på hjælp udefra, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi.

Ifølge Justesen så er videoen dog af en kvalitet, at den burde kunne være afgørende.

- Det, vi håber på, er jo at nogen kan genkende ham på gangen eller på små ting, som vi ikke umiddelbart har lagt mærke til, siger han.

I sagen om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven i Odense i 2011, var det en kornet og meget dårlig overvågningsvideo fra Friluftsbadet, der var med til at fælde gerningsmanden. Blandt andet fordi hans egen ekskone genkendte ham på påklædningen og gangen.

Og ifølge Justesen må nogen kunne genkende ham.

- Det er stadig vores opfattelse, at han har et lokalkendskab, som han siger.

Overvågningskameraet, der filmede den ukendte mand, er kun knapt 100 meter fra Dyrup Kirke, hvor der blev påsat en brand kort efter hanblev filmet.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

Mere om emnet

Se alle
2
Brandstifter stjal dunk før påsatte Odense-brande

Brandstifter stjal dunk før påsatte Odense-brande

Politiet har nu fået 28 henvendelser om brandstifteren

Politiet har nu fået 28 henvendelser om brandstifteren

Brandstiftersag: Politiet får mange tip efter video