Motionister vil bevare svømmehal


Motionister vil bevare svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VAND: Underskriftsindsamling for at bevare Klosterbakkens Svømmehal

ODENSE: Selv om Odense får et nyt vandkulturhus, skal Klosterbakkens Svømmehal bevares.

Det mener en række af de daglige brugere af Odenses ældste svømmehal. De har derfor startet en underskriftsindsamling, der skal overbevise politikerne om at Klosterbakken skal bestå.

- Det er sikkert fint for børnefamilierne med et vandkulturhus, men det kan ikke erstatte en rigtig svømmehal, siger en af initiativtagerne til underskrifts-indsamlingen, Torben Madsen.

Vandkulturhuset skal bygges over for Klosterbakkens Svømmehal på et område i Eventyrhaven, hvor der i dag er parkeringshus.

De penge, kommunen i dag bruger til at drive Klosterbakkens Svømmehal, skal i stedet bruges til at drive vandkulturhuset.

Rundt bassin ikke godt

- Jeg synes mere, et vandkulturhus lugter af et badeland for familier med larm og leg. Det passer slet ikke til den ro, som mange af de daglige brugere af Klosterbakken kommer her for, siger TorbenMadsen.

Han og hans bror, Flemming Madsen, svømmer ofte i Klosterbakkens Svømmehal.

- Vi taler meget med mange af de øvrige brugere, og min fornemmelse er, at de fleste ikke ønsker at følge med over i vandkulturhuset. De taler meget om det og er bekymrede for, hvad alternativet er. Et vandkulturhus rummer på ingen måde de samme muligheder for motionisterne som Klosterbakken, siger Torben Madsen og fortsætter:

- Bare det faktum at bassinet er rundt er et problem, for det vil være umuligt at overhale de langsomme svømmere. Og samtidig risikerer man at blande udspringende børn og seriøse motionister, siger Torben Madsen.

Motionisterne er også bange for, at det bliver væsentlig dyrere at svømme i vandkulturhuset frem for i svømmehallen.

Forhandlinger

Indtil videre har op mod 500 brugere skrevet under på, at de ønsker Klosterbakkens Svømmehal bevaret. Underskrifterne skal overrækkes til rådmand Søren Thorsager (S) næste fredag.

Der er endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med Klosterbakkens Svømmehal, men kommunen har indtil videre afvist at drive svømmehallen videre.

I stedet forhandles der blandt andet med de lokale svømmehaller om at overtage dele af hallen.

Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger har foreslået at lave et DGI-hus i bygningerne og endelig har det også været på tale at sælge bygningerne til private, der kunne lave dem om til kontorer.

Rådmand Søren Thorsager fastholder, at driftspengene nu skal gå til vandkulturhuset og siger:

- Vandkulturhuset er besluttet af byrådet, og det bliver til noget. Men jeg så da også gerne, at Klosterbakken fortsatte som svømmehal, og kan vi finde en løsning med svømmeklubberne, hvor økonomien hænger sammen, så ser jeg meget gerne det.

Vandkulturhuset ventes at stå færdigt i 2008 og indtil da vil Klosterbakkens Svømmehal formentlig fortsætte som hidtil.

Motionister vil bevare svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce