Torsdag morgen samlede borgmester Jan Boye (K) den borgerlige gruppe af partier, der støtter ham, for at finde den formel, der senere på dagen skal bringe et budgetforlig i hus. Og der er nok at s e til.

Selvom Jan Boye igen og igen siger, at det går godt i Odense, så er budgettet, som det ligger nu for 2009 i minus. Det er ikke mindst dyre ekstraregninger til anbringelse af børn samt til den kollektive trafik, der har ændret et råderum på 40 millioner kroner på den daglige drift til et minus . Med mindre der trylles i løbet af dagen kan odenseanerne se frem til besparelser. Næppe store og dramatiske, men alligevel nedskæringer.

I løbet af fredag formiddag kommer de resterende byrådspartier på rådhuset for at forhandle med borgmesteren. Først var det det største oppositionsparti, Socialdemokraterne, der var repræsenteret af rådmand Anker Boye, gruppeformand Jesper Kinch-Jensen og partiformand Leif Knudsen.

Når Jan Boye har holdt møde med de resterende partier, regner han sammen med sine embedsmænd videre på tallene. Han fremlægger klokken 13.30 til sine partnere: Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance et første udkast til en samlet aftale.

Det ventes, at Jan Boye klokken 14 kan lægge en samlet skitse frem for alle byrådets partier.
På det lukkede går de egentlige politiske forhandlinger i gang om budget 2009. De forhandlinger kan strække sig langt ud på aftenen.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Rådmand: Odenses børn skal ikke mangle

Rådmand: Odenses børn skal ikke mangle

Færre penge til Danmarks børn

Færre penge til Danmarks børn

De får penge