Niels Helveg Petersen snakker om politik og skak ved foredrag Hovedbiblioteket

Odense: Den 7. maj byder Hovedbiblioteket på foredrag og lyn-skakturnering.

Den radikale nestor, Niels Helveg Petersen, vil fortælle om skak og politik, hvorefter interesserede kan deltage i en lyn-skakturnering.

Med udgangspunkt i sin bog ”Det ligger i stillingen” fortæller det mangeårige folketingsmedlem og tidligere minister Niels Helveg Petersen om skak og politik.

Bogen blev til i samarbejde med skakredaktøren Peter Dürrfeld som beskriver skakspillet i 12 partier, og Niels Helveg Petersen drager paralleller til velkendte begivenheder i det danske politiske liv.

Niels Helveg Petersen blev cand.jur. i 1965 og har en lang politisk karriere bag sig.

I 1966 blev han valgt til Folketinget og har siden bl.a. været formand for Det Radikale Venstres folketingsgruppe, Økonomiminister og haft flere ordførerskaber.

I perioden 1993-2000 var han udenrigsminister og bl.a. med til at indlemme Danmark i Den Europæiske Union med de fire danske forbehold.

Foredraget starter klokken 17 og cirka klokken 19 er der skak-lynturnering arrangeret af skakklubben Læseforeningen.

Man kan vælge at tilmelde sig foredrag og skakturnering, eller man kan nøjes med foredraget.

  • Schmidt_Sander_(2015)_001

    Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.