Salget af Carlslund indbringer Odense Kommune tre millioner kroner mere end forventet. Læs om planerne for den genopførte restaurant.

Odense kan se frem til et moderne bindingsværkshus, når Det ny Carlslund ApS går i gang med at genopføre den berømte restaurant i Fruens Bøge. I alt har fire bydere ønsket at genopføre og drive Carlslund, men det var et enigt By- og Kulturudvalg, som valgte dette bud, fortæller Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Senest i foråret 2018 slår Carlslund dørene op igen. Odense Byråd vedtog onsdag aften at overdrage opgaven til Det ny Carlslund ApS, der blandt andet har Jacob Høffner og Jess Heilbo som bagmænd.

- Vi har ønsket et Carlslund i stil med det gamle, og det får vi også. Det bliver et moderne bindingsværkshus med respekt for historien og omgivelserne. Jeg tror, mange odenseanere glæder sig til åbningen, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Det ny Carlslund ApS har lavet et skitseprojekt med en ny bygning, der minder meget om den tidligere. Der er tale om en bygning med bindingsværk og stråtag, men gæsterne skal ikke forvente, at de lave lofter i restauranten vender tilbage, for sådan må der ikke bygges mere.

- Carlslund var et unikt kulturminde for Odense, som betød meget for byen. Derfor er det vigtigt, at vi får genskabt bygningen i samme stil som den oprindelige, siger Jane Jegind.

- Vi har haft fire virkelig gode projekter på bordet, og de kunne hver især have skabt et spændende Carlslund. På udvalgets vegne vil jeg gerne sige tak til alle byderne. Der er lagt en stor indsats og engagement i hvert bud, og det siger meget om betydningen og interessen for Carlslund. I sidste ende skulle vi træffe et valg, og det har vi gjort på baggrund af en samlet vurdering af skitseprojekt, forretningsplan og pris, siger Jane Jegind.

Salget af Carlslund indbringer Odense Kommune tre millioner kroner mere end forventet, og disse midler tilfalder fælleskassen, hvor de kan bruges til projekter eller områder efter politisk ønske.

Træk slideren fra en side til en anden for at se, hvordan det færdige byggeri vil se ud.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
16
Carlslund: - Vi åbner hurtigst muligt

Carlslund: - Vi åbner hurtigst muligt

50
Koncernchef: Den sag lugter af politik

Koncernchef: Den sag lugter af politik

1
Carlslund-taber: Odense forspilder en stor chance

Carlslund-taber: Odense forspilder en stor chance