Moderne 1864-krig på gågaden i Odense

Det ligner førstehjælp. Kameraet skal helt ned for at få den rette vinkel. Lige ved Sprogøes Plads. Billedet rettes ind med noget så simpelt som trækiler.
Foto: Ivar Juel Nordentoft

Moderne 1864-krig på gågaden i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Instruktør Ole Bornedal og en snes filmfolk i midtbyen

Der blev løftet en flig af et nutidigt kærlighedsdrama, som knyttes til den stort anlagte tv-serie i otte afsnit om det danske nederlag i 1864, som siden foråret har været under indspilning i Tjekkiet og i Danmark.

Glimt af 2014-vinklen ramte gågaden i Odense i går, hvor instruktør Ole Bornedal havde et crew på en snes filmfolk i gang og skuespillerne Hans Henrik Voetmann og Sarah-Sofie Boussnina med i optagelserne.

Hans Henrik Voetmann er i nutidens 1864 guldsmed, og guldsmed Claus Antonsens forretning på gågaden blev brugt som location og var derfor lukket mens optagelserne fandt sted.

Sarah-Sofie Boussnina er en ung kvinde, som bliver hvirvlet ind i en kærligshedshistorie og i et klip flygter hun ned ad Vestergade. Man kunne gætte på et butikstyveri. Hendes tråd tilbage til 1864 er både ungdom og kærlighed men også det faktum, at hun har mistet sin bror i krigen. Han er blevet dræbt i Afghanistan.

1864 instrueres af Bornedal, og den bliver til både otte afsnit i en tv-serie på DR og til en spillefilm. Budgettet er pt på 170 mio. kr. og er dermed den dyreste indspilning nogensinde herhjemme. Kulturministeriet er med 100 mio. kr. den største enkeltinvestor. Miso-film producerer, og der optages både herhjemme (Fyn) og i Tjekkiet, hvor de største krigsscener er lavet med anvendelse af omkring 6000 statister.

Basis for filmen er journalist og forfatter Tom Buk-Swientys bøger "Slagtebænk Dybbøl" og "Dommedag Als". Premieren var ventet 18. april 2014 - 150-års dagen for Dybbøl - men er udskudt på grudn af finansieringsproblemer til formentlig 27. september.

Moderne 1864-krig på gågaden i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce