10 projekter får kniven, hvis ikke alle pengene fra ældremilliarden går til de ældre.

Odense: Det vil gøre ondt på de ældre og handicappede i kommunen, hvis de 35,4 mio. kr. fra statens såkaldte ældremilliard ikke går til de ældre.

Det er budskabet fra kommende ældrerådmand Brian Skov Nielsen frem mod den årlige budgetforhandling, der finder sted i næste uge.

- Enten skal vi lukke 10 projekter eller finde pengene indenfor forvaltningen. Begge betyder forringelser, så jeg vil overbevise mine byrådskollegaer om, at vi skal finde pengene, siger rådmanden.

Projekterne, der er i fare, handler om forebyggelse og rehabilitering, og det er derfor projekter, som kan spare kommunen for penge på den lange bane, lyder argumentet.

Mandag starter forhandlingerne, hvor alle partier indbydes til at drøfte budgettet.

Læs meget mere om sagen og om kampen om pengene i kommunen i Fyens Stiftstidende søndag eller på www.mitfyn.dk.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.