Mistanke om skattesnyd: Kommunen beder Skat se på B1909's lønudbetalinger

Der kan være snydt med skatten i den kommunalt støttede fodboldskole i B1909, mener Børn- og Ungeforvaltningen, der derfor har bedt Skat se på sagen. Arkivfoto: Lokalaviser

Mistanke om skattesnyd: Kommunen beder Skat se på B1909's lønudbetalinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en granskning af bilag i B1909's regnskaber har Børn- og Ungeforvaltningen bedt Skat se på den måde, der er udbetalt løn i den kommunalt støttede fodboldskole. Der kan være snydt med skatten, mener forvaltningen.

Projektets indhold er i orden, og de kommunale kroner bliver brugt på det, de er givet til.

Men alle lønninger er udbetalt som skattefri godtgørelser - fortrinsvis som kørselsgodtgørelser - og det giver rynkede bryn i Børn- og Ungeforvaltningen.

En kommunal granskning af regnskaberne fra den fodboldskole, der er et samarbejde mellem B1909 og Vollsmoses folkeskoler, som siden 2002 har fået 800.000 kroner i årlig støtte fra kommunen, og som skal løfte integrationen i området, ligger nu klar.

- Det er mange kilometer, der er kørt, i et lokalt forankret projekt som fodboldskolen, der også har busser til rådighed, bemærker børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Vi har set bilag, der undrer os, og derfor har vi i forvaltningen fundet anledning til at kontakte Skat. Vi er ikke skatteeksperter, og det er op til Skat at kigge på, om det er skattesnyd.

Koldt vand i kommuneblodet

Det er B1909's støtteandel på 400.000 kroner om året, kommunen vil have undersøgt - den anden del får H.C. Andersen Skolen - og foreløbig ønsker Susanne Crawley Larsen ikke at afbryde samarbejdet.

- Odense Kommune skal selvfølgelig have tillid til, at de foreninger, vi samarbejder med, ikke snyder og begår ulovligheder. Men vi er nødt til at slå koldt vand i blodet. Som kommune er vi ikke blevet snydt, og der er afleveret regnskaber, der er godkendt af statsautoriserede revisorer. Det her er et mellemværende mellem Skat og B1909.

Hvis det viser sig, at B1909 har snydt i skat, forestiller du dig så at fortsætte samarbejdet?

- Det afhænger blandt andet af, om det her gennemsyrer hele foreningen, eller om det er en enkeltperson. Jeg kan godt forestille mig en forening, der siger, at de nu har ryddet op, og jeg har som regel rimelig nemt ved at tilgive fejl, konstaterer Susanne Crawley Larsen.

- Når det er sagt, så har fodboldskolen gennem årene været på sparelisten adskillige gange, og når vi i løbet af foråret både skal se på indsatserne i Vollsmose og evaluere den nye klubstruktur, så skal vi vurdere, hvordan vi bedst bruger pengene.

Ingen overraskelse

Det er blandt andre Dansk Folkepartis Pernille Bendixen, der har bedt forvaltningen kaste et kritisk blik på B1909, på fodboldskolen og på kommunens tilskud.

Det gjorde hun, efter det kom frem, at tidligere trænere og spillere i klubben via fiktive kørselsregnskaber fik udbetalt løn som skattefri godtgørelser - for kilometer, de aldrig havde kørt.

Derfor er hun heller ikke overrasket over resultatet af forvaltningens undersøgelse.

- Intet tyder på, at de har styr på det i B1909, mener Pernille Bendixen.

Men hun vil - ligesom rådmanden - afvente en melding fra Skat, inden hun drager nogen konsekvens.

- Hvis Skat siger, der er blevet snydt, så synes jeg, vi skal trække stikket og lukke ned for projektet. Vi vælter os ikke i penge.

Mistanke om skattesnyd: Kommunen beder Skat se på B1909's lønudbetalinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce