Efter en granskning af bilag i B1909's regnskaber har Børn- og Ungeforvaltningen bedt Skat se på den måde, der er udbetalt løn i den kommunalt støttede fodboldskole. Der kan være snydt med skatten, mener forvaltningen.

Projektets indhold er i orden, og de kommunale kroner bliver brugt på det, de er givet til.

Men alle lønninger er udbetalt som skattefri godtgørelser - fortrinsvis som kørselsgodtgørelser - og det giver rynkede bryn i Børn- og Ungeforvaltningen.

En kommunal granskning af regnskaberne fra den fodboldskole, der er et samarbejde mellem B1909 og Vollsmoses folkeskoler, som siden 2002 har fået 800.000 kroner i årlig støtte fra kommunen, og som skal løfte integrationen i området, ligger nu klar.

- Det er mange kilometer, der er kørt, i et lokalt forankret projekt som fodboldskolen, der også har busser til rådighed, bemærker børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Vi har set bilag, der undrer os, og derfor har vi i forvaltningen fundet anledning til at kontakte Skat. Vi er ikke skatteeksperter, og det er op til Skat at kigge på, om det er skattesnyd.

Koldt vand i kommuneblodet

Det er B1909's støtteandel på 400.000 kroner om året, kommunen vil have undersøgt - den anden del får H.C. Andersen Skolen - og foreløbig ønsker Susanne Crawley Larsen ikke at afbryde samarbejdet.

- Odense Kommune skal selvfølgelig have tillid til, at de foreninger, vi samarbejder med, ikke snyder og begår ulovligheder. Men vi er nødt til at slå koldt vand i blodet. Som kommune er vi ikke blevet snydt, og der er afleveret regnskaber, der er godkendt af statsautoriserede revisorer. Det her er et mellemværende mellem Skat og B1909.

Hvis det viser sig, at B1909 har snydt i skat, forestiller du dig så at fortsætte samarbejdet?

- Det afhænger blandt andet af, om det her gennemsyrer hele foreningen, eller om det er en enkeltperson. Jeg kan godt forestille mig en forening, der siger, at de nu har ryddet op, og jeg har som regel rimelig nemt ved at tilgive fejl, konstaterer Susanne Crawley Larsen.

- Når det er sagt, så har fodboldskolen gennem årene været på sparelisten adskillige gange, og når vi i løbet af foråret både skal se på indsatserne i Vollsmose og evaluere den nye klubstruktur, så skal vi vurdere, hvordan vi bedst bruger pengene.

Ingen overraskelse

Det er blandt andre Dansk Folkepartis Pernille Bendixen, der har bedt forvaltningen kaste et kritisk blik på B1909, på fodboldskolen og på kommunens tilskud.

Det gjorde hun, efter det kom frem, at tidligere trænere og spillere i klubben via fiktive kørselsregnskaber fik udbetalt løn som skattefri godtgørelser - for kilometer, de aldrig havde kørt.

Derfor er hun heller ikke overrasket over resultatet af forvaltningens undersøgelse.

- Intet tyder på, at de har styr på det i B1909, mener Pernille Bendixen.

Men hun vil - ligesom rådmanden - afvente en melding fra Skat, inden hun drager nogen konsekvens.

- Hvis Skat siger, der er blevet snydt, så synes jeg, vi skal trække stikket og lukke ned for projektet. Vi vælter os ikke i penge.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
B1909-formand: Der er intet mærkeligt i det

B1909-formand: Der er intet mærkeligt i det

B1909 må gå den hårde vej

B1909 må gå den hårde vej

KOMMENTAR: B1909 gør klogt i at rydde op

KOMMENTAR: B1909 gør klogt i at rydde op