Misbrugere jages fra sted til sted


Misbrugere jages fra sted til sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CITYPATRULJE: Politiet kan kun sende øldrikkende personer ned i Munke Mose
CITY: Stemningen bliver hurtigt ophidset, når den nye citypatrulje skal bortvise øldrikkende personer fra porte og fortovet i Vestergade på strækningen mellem Pantheonsgade og Kongensgade.

- Er det en politistat, vi bor i? Jeg har fået karantæne for, at jeg ikke må være her. Men hvem gider stå i Munke Mose, når der regner, siger John arrigt, mens han holder snor i sine to hunde Labbe og J.J., til en af de to betjente, der udgør det særlige specialoprettede citypatrulje-korps.

Han er flere gange blevet bortvist fra gågaden og Vestergade for at drikke øl.

- Men nogle af butikkerne er glade for, at vi er her, for så bliver der ikke stjålet noget fra dem i dén periode, siger han videre.

En næsten umulig kamp

Politiassistenterne Bent Vesterled og Allan Kirk udgjorde i går den nye citypatrulje, og hurtigt samlede de en større skare af øldrikkende yngre mennesker omkring sig på hjørnet af Pantheonsgade og Vestergade.

- Vi er nogle, der godt kan finde ud af at opføre os ordentligt, og vi skal ikke genere de forretningsdrivende eller dem, der går forbi. Måske er der nogle, som er utrygge ved, at vi er her, så et nyt værested er det bedste. Munke Mose er ikke nogen løsning, for der kommer også turister og forældre med børn, siger Kim, der ikke vil have sit efternavn offentligtgjort.

De to betjente i citypatruljen ved godt, at det nærmest er en umulig kamp at fjerne mange af de øldrikkende personer.

- Vi har sende de berusede i detentionen, men dagen efter er de her igen. Vi kan arrestere dem, der ikke overholder påbudet om at holde sig væk, men lige så snart, de er blevet løsladt, er de her igen. Vi kan give dem bøder, men alle ved, de aldrig kan betale dem, siger Bent Vesterled, der normalt er tilknyttet nærpolitistationen i Tarup.

Skubbes rundt

Det samme ved ledelsen hos Odense Politi.

- Vi har nogle misbrugere, der ikke har noget sted at være. Vi kan vise dem ned i Munke Mose, men så klager Å-Farten over dem, og så skal vi jage dem væk igen. Vi skubber rundt med dem, for ingen vil have dem, siger vicepolitiinspektør Finn Reifling, som også er chef for den nyoprettede citypatrulje.

Initiativet til den nye citypatrulje blev taget allerede for to år siden, da flere handlende klagede over, hvordan de og kunderne blev generet af tilråb fra øldrikkende personer.

I mandags blev forsøget sat i gang, så to betjente er på gaden hver dag i dagtimerne for at bortvise personer, der overtræder forbudet mod øldrikning på offentlige steder.

Resten af døgnet er det politiets almindelige vagtberedskab, som øger sin patruljering i midtbyen.

- Vi kan skubbe dem rundt, men vi kan ikke løse problemet. Det er i bund og grund et socialt problem, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen.

Formaninger og påbud

I første omgang kan der uddeles to formaninger. Derefter følger et påbud, og bliver det heller ikke overholdt, vanker der bøder.

- Vi har ikke noget sted, hvor vi kan anvise dem. Vi er nødt til at nøjes med at sige, at de skal fjerne sig. Det nemmeste var, hvis de gik hjem til sig selv, hvor de bor, og drak deres bajere dér. Men de vil også være der, hvor der er andre mennesker, siger John Jacobsen.

Mange går kortvarigt ned i Munke Mose, andre måske i Kongens Have, for senere at vende tilbage til gågaden eller hjørnet af Vestergade og Pantheonsgade.

- Det er ikke et problem, der lige er til at løse for politiet, kommunen eller andre. Set ud fra politiets synsvinkel er det vores opgave, at de ikke generer borgerne, siger John Jacobsen.

Det mener flere af de øldrikkende personer heller ikke, at de gør.

- Det korte og det lange er, at vi ikke generer nogen, siger Michael, der heller ikke ønsker sit efternavn frem.

Misbrugere jages fra sted til sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce