Misbrugere bliver i Nørregade

Elvis har altid tæppe, godbid, mad og vandskål med til sin hund Pom.
Foto: John Fredy

Misbrugere bliver i Nørregade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varmestuen i nummer 48 består, og gruppen af brugere er glade for, at de kan blive hængende i gaden

To tidligere stofmisbrugere deler en flok af de billige Special Pilsner Classic og læner sig op ad muren på Aktiv Super i Nørregade.

Det er tidlig onsdag formiddag. Endnu er kun få procenter hældt indenfor, og vennerne kommer nu dumpende en eller to ad gangen, indtil der er den faste gruppe på 8-10 stykker.

Flere af mændene er vejrbidte, og nogle taler mere klart end andre. Emnet her til formiddag er, at Kirkens Korshærs varmestue over for købmanden ser ud til at overleve.
Det er godt, at varmestuen overlever, mener Flemming Rasmussen. Han er ikke glad for skurene, som kommunen har sat op til gadens folk.
Det er godt, at varmestuen overlever, mener Flemming Rasmussen. Han er ikke glad for skurene, som kommunen har sat op til gadens folk.
Foto: John Fredy

Flere bumser på gaden

- Det er det eneste sted, vi har at gå hen, siger talsmanden Elvis. Det hedder han faktisk. Elvis er den mest talende og mest veltalende i gruppen, og han retter høfligt på de andre, hvis sproget bliver lidt for provokerende.

- Det ville være dumt at lukke varmestuen, for så kommer der endnu flere narkomaner, alkoholikere og bumser som mig på gaden, mener den tidligere stofmisbruger, som i dag er på metadon og nyder en øl i ny og næ.

Han mener desuden, at hvis varmestuen bliver lukket, så kan der komme protester i området, i stil med da Ungdomshuset i København blev overtaget af Faderhuset.

Generer ikke nogen

Elvis tænder en af de røde LA-cigaretter og kigger til Pom, det brune gadekryds som ligger på sit flyttetæppe på fortovet og gnaver i et kødben. Han og hunhunden tager dagligt ind til Nørregade og mødes med gutterne fra varmestuen.

- Jeg får nyhederne og snakker med vennerne i Nørregade. Hvis jeg ikke kom her, ville al min kommunikation være lukket, fortæller Elvis. Han ærgrer sig over, at flere af de forbipasserende virker nervøse eller bange, når de skal passere den nogen gange lidt højtråbende flok mænd.

- Generelt er vi fredelige, og vi kunne aldrig finde på at gøre uskyldige fortræd. Vi er ikke så slemme, og jeg regner med, at der er flere mennesker, som er trygge ved, at vi er her, end folk, som er utrygge, siger Elvis.

Han gør opmærksom på, at kunderne ved købmanden kan være glade for, at der altid er nogen, som vil give en hjælpende hånd med at se efter en cykel eller bære varer over til en bil.

Fri for ensomhed

Flere mænd støder til gruppen, andre forsvinder for en stund.

En mindre diskussion om oprydning opstår, men efter et lille skub og nogle kraftudtryk er der dog ro i geleddet igen, og endnu en femkroners-øl bliver knappet op.

Gruppen har planer om at blive hængende flere timer endnu. Klokken seks serverer varmestuen nemlig flæskesteg. Og en time senere er der prædiken og snak med gadepræsten.

Misbrugere bliver i Nørregade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce