Ministeren vil undersøge Mentiqa

Initiativtageren og stifteren af landets Mentiqa-skoler hedder Pernille Buch-Rømer. Hun bor i Odense og er mor til to børn, der går på henholdsvis Odense-skolen og Søborg-skolen. Hun afviser kritikken af skolerne. Læs mere i Fyens Stiftstidende.
Foto: Kim Rune.

Ministeren vil undersøge Mentiqa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense-friskole for intelligente børn skal kigges efter i kortene oven på skarp kritik og beskyldninger om Tvind-metoder.

ODENSE: Er det lovligt, at landets to Mentiqa-skoler i Odense og Hadsten bliver styret efter det samme meget stramme koncept lavet af én person, der har magt til at udpege og afsætte bestyrelsesmedlemmer i en skolekreds, der går igen på begge skoler?

Det vil undervisningsminister Bertel Haarder (V) nu have undersøgt nærmere efter massiv kritik af styringsformen på de to skoler.

Klar med tilsynssag

- Vi har taget henvendelserne alvorligt. Ministeriet indleder nu en tilsynssag, og skolerne vil blive kontaktet. Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke udtale mig yderligere om sagen, skriver Bertel Haarder i et svar på Stiftstidendes spørgsmål.

Loven om friskoler slår fast, at en friskole skal være uafhængig, og det har flere bestyrelsesmedlemmer og forældre på skolen i Odense i den seneste tid sat kraftigt spørgsmåltegn ved.

Hvis Undervisningsministeriet når frem til, at Mentiqa ikke overholder loven, så kan ministeriet udstede et påbud eller kræve hele eller dele af det tilskud på godt 40.000 kroner pr. elev om året, som Mentiqa-skolerne modtager, betalt tilbage.

Cecil Kristensen, leder af Friskolernes Kontor, siger, at han ikke kender til andre friskoler, hvor samme skolekreds har flere skoler under sig.

Ikke taget højde for

- Det tror jeg faktisk ikke, man i Undervisningsministeriet har taget højde for kunne ske, da man lavede lovgivningen på området, siger han.

Han mener, at skolekredsen på Mentiqa-skolerne er usædvanlig. Ifølge skolernes egne vedtægter har skolekredsen nemlig ret til at indsætte og afskedige bestyrelsesmedlemmer på skolerne. Et flertal i skolekredsen er desuden personligt udpeget af stifteren, Pernille Buch-Rømer, og skolekredsens formand er stifterens kæreste.

- Indflydelsen rækker langt ud over, hvad en skolekreds på en friskole normalt har, siger han.

Ministeren vil undersøge Mentiqa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce