Minister til Odense-rådmand: Drop freds-teen og kom i gang

Minister Mai Mercado (K) skælder ud på Odense-rådmand Brian Dybro for hans syn på arbejdsløse indvandrerkvinder. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Minister til Odense-rådmand: Drop freds-teen og kom i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) er stærkt bekymret for Odenses indsats for at få indvandrerkvinder i job, efter rådmand Brian Dybros udmelding om, at samfundet har svigtet dem.

Hun er med egne ord helt oppe i det røde felt. Og ganske, ganske bekymret.

- Nu må han altså droppe den freds-te, konstaterer børne- og socialminister Mai Mercado (K).

Hun reagerer på Fyens Stiftstidendes interview med Odenses beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF), som mener, samfundet har svigtet de omdiskuterede somaliske kvinder, der hverken taler dansk eller har job. Og som har været på kontanthjælp i op til 19 år.

- Samfundet har på ingen måder svigtet. Det ansvar ligger hos kvinderne, og nu må han tage fat om nældens rod, mener Mai Mercado.

Men han siger jo også, at der skal stilles krav til de her kvinder. Er du ikke bare ude i en strid om ord?

- For 10 år siden - hvor jeg sad i samme udvalg som Dybro - talte vi om det samme: At der skal stilles krav. Der har været en misforstået godhed, og nu skal fløjlshandskerne af.

En ting er kommunen. Hvad gør I som regering for at løse problemet?

- Vi har et stærkt parallelsamfundsudspil på vej her i løbet af foråret, hvor vi blandt andet vil se på målrettet lovgivning, der skal få små børn i ghettoområder i daginstitution. Jeg omfavner fuldstændig, hvis danske familier vil gå hjemme med deres børn, men det er klart, at det synes jeg ikke, en kvinde i Vollsmose skal, så børnene ikke kommer ud og lærer dansk.

Så jeres udspil kommer med løsningen på parallelsamfund, manglende danskkundskaber og høj arbejdsløshed?

- Jeg tror ikke, man kan komme med en færdig løsning. Det er komplekst. Men det er et skridt på vejen.

Dårlig stil

Kommunen oplever, at det er omstændigt og bureaukratisk at bruge sanktioner og for eksempel trække folk i kontanthjælp, hvis de ikke lærer dansk, møder op til samtaler osv. Hvorfor ikke lempe de regler?

- Det er for letkøbt at bringe bureaukrati ind i den her diskussion. De skal bare komme i gang med at bruge de redskaber, der er. Og det kræver, der er politikere, der går forrest. Der er meget på spil her, siger Mai Mercado.

Det er Brian Dybro ikke uenig i. Men kritikken preller af.

- Det er typisk Christiansborg at begynde at slå os oven i hovedet, og det er dårlig stil. Helt ærlig, har vi ikke alle et ansvar, spørger han og gentager opfordringen om at ændre lovgivningen, så det bliver mindre omstændigt at bruge sanktioner.

- Det har vi ekstremt svært ved på grund af lovgivningen. Sådan er virkeligheden, det siger mine folk til mig, og det kunne ministeren jo prøve at lytte til. Vi kan som kommune ikke løse de her problemer selv.

Minister til Odense-rådmand: Drop freds-teen og kom i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce