En komfortabel bus fragtede transportministeren rundt i byen for at se på de lokale politikeres største ønsker
ODENSE: Penge til en bro over Odense Kanal, en ny motorvejstilslutning og måske en forlængelse af Ring 3 vest for Odense.

Ønskesedlen fra borgmestrene i Odense, Kerteminde og på Nordfyn blev præsenteret, da de i går havde mulighed for ansigt til ansigt at tale deres sag over for transportminister Carina Christensen (K).

Parkering foran rådhus

Ministeren indledte dagen med en kort frokost og et møde på rådhuset i Odense, hvorefter det gik ud i virke-ligheden med bus, som i dagens anledning parke- rede midt på Flakhaven di-rekte foran rådhusets indgang.

Kanalbroen

Byrådet i Odense har vedtaget, at der skal bygges en bro over Odense Kanal, som skal fuldende Ring 2 omkring byen.

Ifølge planen skal kanalbroen stå klar i år 2012.

Broens udformning kendes endnu ikke i detaljer. Men der bliver tale om en firesporet bro, som bliver gratis at benytte.

Kanalbroen skal lede trafik væk fra Odenses centrum og er forudsætningen for de trafikomlægninger, som politikerne ønsker at lave i midtbyen.

Heldigvis for de kommunale budgetter var der ingen parkeringsvagter, der overværede optrinnet.

I det hele taget blev der gjort store anstrengelser for at få Carina Christensen, der var iklædt mørkeblåt habitsæt, tørskoet gennem dagens program, som var plaget af mørke skyer og kraftig regn.

Kun en enkelt gang, da chaufføren svingede ind på det område ved havnen, hvor broen over Odense Kanal skal bygges i løbet af de næste fire-fem år, måt- te hun - på pressens op- fordring - forlade de kom- fortable sæder i bussen og stille sig i ud i regnvejret med sin paraply fra Fionia Bank.

Under hele turen indtog planchef i Odense Kommune, Jannek Nyrop, rollen som turguide, og han berettede som en anden Apollo-rejseguide om Odenses fortræffeligheder undervejs.

Tæt trafik

De lokale politikere mener, at det er essentielt for trafikafviklingen i Odense og på Nordfyn, at der bygges en bro over kanalen - gerne med økonomsik assistance fra statskassen.

Derfor var der fryd at spore, da bussen med ministeren og hendes følge kørte direkte ud i tæt trafik på Thomas B. Thriges Gade. Så var pointen ligesom understreget.

Undervejs blev der smalltalket.

Ud over de tre borgmestre og ministeren var et større følge af kommunale og ministerielle embedsmænd også inviteret med.

Ministerens spindoktor var der også, og han veg ikke fra ministerens side, når hun skulle besvare spørgsmål fra pressen.

Afhentet i BMW

Sidste stop var en parkeringsplads i det sydlige Odense med udsigt til motorvejen, hvor borgmester Jan Boye (K) håber, at der kan bygges et nyt tilkørselsanlæg.

På parkeringspladsen holdt en mørk BMW klar til at køre hende tilbage til København, og ministerchaufføren stod klar uden for bussens dør med en paraply.

Derefter ventede kun turen hjem til rådhuset.

Uden transportministeren.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Transportminister gav ingen løfter

Transportminister gav ingen løfter