Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) skal forholde sig til, om det er rimeligt, at nogle stofbrugere, der kommer på Behandlingscenter Odense, skal møde op hver dag for at få udleveret deres metadon.

Det skal hun, fordi Enhedslistens ordfører på området, Stine Maiken Brix, har stillet spørgsmål til hende på baggrund af Stiftstidendes artikel om den 47-årige førtidspensionist og metadonbruger, Elvis Rasmussen:

- Ministeren bedes kommentere artiklen "Metadonbruger: Misbrugere dør på grund af den måde, vi behandles på" fra Fyens Stiftstidende, herunder om ministeren mener, det er et rimeligt krav, at stofmisbrugere i behandling skal møde op hver eneste dag.

Hovedpersonen selv var ikke meget for al den opmærksomhed. Han følte, at han endnu en gang var blevet straffet på misbrugscentret, fordi han måtte vente længe på at få sin medicin.

- Og så er jeg lige blevet ringet op af en advokat, der fortæller mig, at jeg igen er sigtet for trusler mod personalet i en gammel sag. Her havde jeg ellers fået et brev om, at politiet henlagde sagen. Jeg må sige, at det har slået mig noget ud, siger Elvis Rasmussen.

- Jeg holder snart ikke til mere.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).

Mere om emnet

Se alle
1
Ekspert om Odenses behandling af misbrugere: Umenneskeligt

Ekspert om Odenses behandling af misbrugere: Umenneskeligt

Frygter sanktioner: Oprør mod behandlingen i misbrugscentret

Frygter sanktioner: Oprør mod behandlingen i misbrugscentret