Fødevareminister Mette Gjerskov deltog i ”kørekort til hund” og barsler ændringer i omstridt lov

Minister på hundekursus i Odense

Fødevareminister Mette Gjerskov deltog i ”kørekort til hund” og barsler ændringer i omstridt lov. Video: Kim Rune

Odense: - Sikke nogle store bisser...God hund!

Fødevareminister Mette Gjerskov åbner munden på den rolige og robuste bullmastiff, som sidder foran hende, lydig og velopdragen.

Hun er kommet med på ”kørekort til hund”-kursus, arrangeret af Dansk Kennel Klub, og er lige nu i gang med at tjekke om de seks hunde i Kongens Have reagerer trygt på hendes klem og berøringer.

Helt så trygt reagerer det omgivende samfund ikke helt på ministerens klem på den nye hundelov - en lov, hun har bebudet skal revideres og ændres.

- Hunde fremkalder stærke følelser. Alle har en mening om hunde, fordi alle har en erfaring med hunde, men det er også nødvendigt at have kontakt med nogen af dem, som ved noget - og derfor er jeg her i dag, siger ministeren.

Hun har f.eks. bebudet, at der vil komme en evaluering både af forbuddet mod bestemte hunderacer og af håndteringen af hunde, der bider.

- Tidligere var der mange historier om børn, der blev skambidt af hunde - så blev loven ændret, og nu er fokus på de hunde, der skal aflives for at have bidt. Det gælder om at finde en ballance mellem de to ting, siger hun.

Mette Gjerskov har allerede meldt ud, at det ikke længere vil være tilladt at skyde omstrejfende hunde - de skal i stedet afleveres til politiet, som så vil sørge for de kommer på hundepensionat på ejerens regning.

Læs mere i Stiftstidende fredag:

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).