Guitaristen, sangeren og sangskriveren Ole Friis har alle bøger og plader som Bob Dylan har udsendt
ODENSE: - Bob Dylan er verdens største i min bog. Ingen over og ingen ved siden af, når det kommer til at skrive en sang.

Ole Friis, sanger, guitarist og sangskriver, er ikke i tvivl. Slet ikke.

- Dylan er den største nulevende komponist. Jeg har rub og stub med ham, og jeg passer på det.

- Jeg ved da godt, at feinschmeckerne er sure, når han for en enkelt gang skyld låner andres materiale, men de glemmer helt, hvor svært det kan være for en perfektionist som Dylan, at producere hele tiden. Så skal de tænke på den sangskat, han er mester for.

Ole Friis ser salig ud, når han taler om forbilledet, og han kan ligefrem blive irriteret på de mennesker, der ikke kan klare Dylan på grund af det ene og det andet.

- Jeg tror, mange afskriver Bob Dylan, fordi de mener, at han hverken kan synge eller spille mundharpe - og så er de altså ikke rigtigt kloge.

- Hans måde at udtrykke sig på rammer mig dybt og hans måde at synge og udtrykke sig på er enestående. En rigtig skjald for mig.

- Hvad gør ham til et ikon?

- Dylan er mesteren, og han er en af de få sangskrivere, der ud over John Lennon er i stand til at fylde noget, når jeg hører ham.

- Anderledes er det med Roger Waters, der var i byen for nylig, han kan ikke forføre mig som Dylan. Slet ikke, siger Ole Friis, der ikke lægger skjul på sin begejstring.

Løbsk Friis

Ordstrømmen løber løbsk.

- Jeg har smart nok undgået ham på mine plader. Nogle er for store til at blive rørt ved. Sådan er Bob Dylan.

- På mit næste album, tror jeg alligevel, der bliver plads til et Dylan-nummer. Jo, jeg tror, jeg tager chancen. Dylan er et spændende menneske og hans tekstunivers er uden sidestykke. Han er min største inspirationskilde og har været det så længe jeg kan huske.

- Skal du selv ud og høre ham?

- Ja for Satan da. Jeg har hørt ham de sidste to gange, han har været i landet.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Mobiltelefoner konfiskeres ikke

Mobiltelefoner konfiskeres ikke

Totalt foto-forbud

Totalt foto-forbud

Nej ... Dylan er ikke her

Nej ... Dylan er ikke her