Millioner til biblioteket i Vollsmose


Millioner til biblioteket i Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FREMTID: Biblioteket skal udvides, og kvinder skal styrkes i Vollsmose
ODENSE: Hvordan hjælper en mor sin søn med den danske stil, hvis hun ikke selv magter sproget?

Hvordan kommer den unge pige med en digterdrøm i maven ud i verden med sine skriblerier?

Måske bliver det lidt nemmere i fremtiden. Det håber de i hvert fald på Vollsmose Bibliotek.

Biblioteket har netop fået fem millioner kroner fra Socialministeriet til biblioteket, der ligger i Center Øst.

Meget vigtig

- Biblioteket er en utrolig vigtig faktor i arbejdet med at hindre ghettodannelse og fremme integrationen. Og med pengene kan vi styrke indsatsen for at få kvinderne ud af hjemmene og i gang med at uddanne sig og mødes med andre, siger kultur- og socialrådmand, Jørgen Lund (V).

Pengene fra Socialministeriet er givet til at ombygge Vollsmoses bibliotek.

- Med ombygningen håber vi at skabe nogle værksteder og et åbent miljø, der kan give rum for dialog og mulighed for, at kvinder kan møde andre kvinder, der kan inspirere dem til at handle, tage ansvar for sig selv og gøre noget i kraft af sig selv, siger Jytte Christensen, der er udviklingsleder ved Odense Centrabibliotek, som biblioteket i Vollsmose hører under.

Ifølge hende er biblioteket i Vollsmose meget besøgt, og ombygningen skal gøre det endnu mere indbydende at besøge.

Ikke en strikkeklub

- Vi vil gerne skabe et sted, der får kvinder til at tænke: Hov, her kan kan jeg gå ind og blive inspireret. Biblioteket skal ikke være en strikkeklub, men et sted, hvor kvinderne får udviklet deres evner og muligheder, så de kan gøre mere i kraft af sig selv, siger Jytte Christensen.

Som eksempel nævner hun, et projeket som avislæsning for indvandrerkvinder, et forfatterværksted, hvor en etableret forfatter giver gode råd - eller måske en billedskole eller et sted til eventyrfortælling, hvor kvinderne kan fortælle deres hjemlandes eventyr og sammenligne dem med de danske.

- Vi kan være med til at skabe mødet mellem den professionelle og den initiativrige amatør. Mellem erfaringerne og dem, der står foran en forandring. Det kræver en nytænkning, men jeg tror virkelig på det og ser det som en naturlig udvikling af bibliotekets formål, siger Jytte Christensen.

Med pengene i hus fra Socialministeriet forestår nu et større arbejde med at projektere og inddrage andre samarbejdspartnere i arbejdet med at lægge planer for det nye bibliotek i Vollsmose.

Sideløbende skal der foregå en politisk behandling for at få finansieringen på plads.

Millioner til biblioteket i Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce