Millionbesparelser: Spareplan skaber utryghed hos forældre

Genrebillede: Steffen Ortmann/Scanpix 2013

Millionbesparelser: Spareplan skaber utryghed hos forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besparelser på folkeskolerne skaber utryghed hos forældre. Sådan lyder det fra landsorganisationen for skolebestyrelser Skole og Forældre, der frygter at besparelserne vil styrke flugten fra folkeskolen til privatskoler.

Besparelser i folkeskolen. Endnu en gang. Det er den tanke Christina Brun Levinsen sidder med efter at have læst det sparekatalog Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune har lagt frem.

Det er et katalog med forslag til, hvordan forvaltningen vil finde de 43,6 millioner kroner, der skal findes til besparelser og omprioriteringer. Sidst på måneden skal politikerne beslutte, hvor der skal spares.

- I de ni år jeg har siddet i skolebestyrelsen, har vi næsten alle år skulle finde besparelser. Jeg havde håbet, at vi kunne holde fri et år eller to og koncentrere os om at drive skole, siger Christina Bruun Levinsen, der er formand for skolebestyrelsen på Munkebjergskolen og hovedbestyrelsesmedlem landsorganisationen Skole og Forældre.

Ifølge hende skaber besparelserne utryghed, fordi der ikke er en fast kurs.

- Det ene år skal man spare. Året efter kommer der en skattestigning, hvilket betyder flere varme hænder. Så går der et år, og så skal man spare igen. Det sender et dårligt signal til forældrene, fordi det er en form for slingrekurs, vi oplever, siger hun.

Hun oplever ydermere en utryghed blandt både nuværende og kommende forældre til børn i folkeskolen og også blandt medarbejderne, fordi der så ofte er en debat om, hvor der nu skal spares.

- Vi har brug for at blive friholdt for besparelserne, for det går ud over skolerne. Den ene dag kan vi læse at danske skoleelever læser og skriver dårligere end tidligere, og den næste dag skal vi igen spare på blandt andet fagtimer i indskolingen. Det hænger ikke sammen. Det skaber en kæmpe utryghed. Og så tror jeg, det styrker flugten fra folkeskolen til privatskolen, som så mange allerede har taget, siger Christina Bruun Levinsen.

Hun synes ikke, hun kan vurdere, hvor præcis i folkeskolen, det ville være bedst at spare, hvis besparelser er eneste udvej.

- Det skal fagpersoner kvalificere på de enkelte områder. Men jeg er ked af, at det går ud over sammenhængende skoledage og understøttende undervisning. Det er muligheder vi har brug for rent fagligt, siger hun.

Millionbesparelser: Spareplan skaber utryghed hos forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce