Million-krav mod Odense i Bodum-sag


Million-krav mod Odense i Bodum-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RETSSAG: Mand gik konkurs, og nu kræver han erstatning af kommuner, der havde Bodum-aktivering
ODENSE: I dag dumper en stævning mod Odense Kommune ind ad brevsprækken hos byretten i Odense.

Det er Robert Jensen fra Ranbøll i Jylland, der nu vil have Odense Kommune i retten - og kræver millioner af dem.

Årsagen er et aktiveringskursus, hvor arbejdsløse blev sat til at samle Bodum-kaffekander. Robert Jensen drev indtil 2000 et lille firma, TJ Service, i Jylland, der hovedsageligt levede af at samle kaffekander fra Bodum.

Sendt i aktivering

Men firmaet gik konkurs.

Ifølge Robert Jensen og hans advokat, fordi de ikke kunne konkurrere på prisen i forhold til de kommunale aktiverings-projekter, der satte arbejdsløse til at samle Bodum-kaffekander.

- Der er jo stor forskel på, at man som privat arbejdsgiver skal betale 94 kroner i timen plus feriepenge og så videre og så på at kunne nøjes med 35 kroner i timen, som vi har eksempler på fra aktiveringsprojekterne, siger Lars Bjørksted, der er advokat for Robert Jensen.

Ifølge ham blev Robert Jensen tankevækkende nok selv sendt i et Bodum-aktiverings-projekt i sin jyske hjemkommune, da han var gået konkurs med sit eget firma.

I alt har han udtaget stævning mod otte kommuner, der har samlet Bodum-artikler som aktiveringsprojekt.

- Odense er en af de største. De har også været meget opfindsomme, fordi aktiveringen er lagt ud til et privat firma, Flexi-kurser, men det ændrer ikke på, at det for os at se er kommunal konkurrenceforvridning. Derfor vil vi have en dom på, at man ikke må lave almindelige jobs som aktivering, siger advokat Lars Bjørksted, der mener, at hans klient har tabt mellem tre og fire millioner på Bodum-sagen.

Afviser erstatning

Tidligere har Robert Jensen krævet erstatning af Odense Kommune, men det har kommunen afvist og svaret, at så længe Arbejdsmarkedsrådet ikke har taget stilling til, om projektet var ulovligt, vil man ikke gøre noget.

- Og han har for os at se ikke dokumenteret, at han har haft det tab. Når der nu kommer et retligt skridt, så vil vi forholde os til det, siger kontorchef i Odense Kommune, Niels Kjellstrøm.

Arbejdsmarkedsrådet på Fyn har tidligere kendt et lignende projekt i Svendborg ulovligt, efter at LO iSvendborg klagede over projektet. Men der har aldrig været klaget over projektet i Odense, og derfor har Arbejdsmarkedsrådet ikke vurderet Odenses projekt.

Svendborg Kommune afviser dog fortsat - trods kendelsen - at de er erstatningsansvarlige, og derfor vil de også blive stævnet.

Sagerne ventes at komme for retten til efteråret, men det er endnu ikke afklaret, om de skal køre ved byretten i hver af de otte kommuner eller samlet et sted.

Bodum har, siden sagen kom frem, afviklet sine aftaler med danske kommuner og i stedet flyttet en del af produktionen til udlandet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Social-rådmand Jørgen Lund (V).

Million-krav mod Odense i Bodum-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce