Havnen: Fredag den 19. februar klokken 18.30 står tv-vært og foredragsholder Mikkel Beha Erichsen atter ansigt til ansigt med havet og dets beboere.

Planet Shark på Odense Havn danner rammen om et foredrag, som tager gæsterne med på en undervandsrejse i hajernes og Mikkel Behas verden, fortæller Odense Zoo i en pressemeddelelse.

Som søn af Troels Kløvedal har verdenshavene og sejlbåde været en fast del af hans liv - som Mikkel Beha selv giver videre til sin egen familie i rejseprogrammet "Kurs mod fjerne kyster".

Ved Fakarava i Fransk Polynesien havde Mikkel Beha en unik oplevelse. Ved revpassagen dykkede han blandt kæmpeflokke af hajer. Oplevelsen gav ham et smukt minde, som bidrog til forståelsen og evnen til at værdsatte det farlige, men også skrøbelige havvæsen.

Hajen har overlevet i millioner af år, men er udrydningstruet, da mennesker jagter den - enten af ubegrundet frygt eller for dens finner, som bruges til suppe, fortæller Odense Zoo i pressemeddelelsen. (kasper)

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.