Stor jagt og udelivsmesse åbner for 17. gang i Odense

Odense: Der er noget for enhver smag - men altså mest hvis man har smag for udeliv og jagt - i weekenden i Sparekassen Fyn Arena.

Danmarks største fagmesse Jagt & Outdoor er for 17. gang i Odense for at fremvise det vildeste indenfor safari- og jagtrejser, våben og udstyr og meget mere.

- Messen har mange palletter, og man skal komme herud, hvis man vil se det nyeste, siger projektchef Hans Henrik Jacobsen.

Normalt kommer mellem 12.000 og 14.000 forbi messen, men arrangørerne håber på endnu flere.

- Og vi har gjort nogle nye tiltag for at nå det, fortæller Hans Henrik Jacobsen.

En mandeverden

Der bliver blandt andet et område for de mindste, hvor børnene kan arbejde med naturprodukter, blandt andet gevir. Og derudover er der flere foredrag end tidligere, blandt hovedtalerne er tv-værten Camilla Ottesen, der selv er storjæger.

- Normalt er jagtverdenen i den grad domineret af mænd, men hun har selv været jæger i næsten 18 år, og hun har en anden vinkel til jagt, som er interessant. Og så er hun også bare en dygtig foredragsholder, siger projektchefen.

Camilla Ottesen taler fra lørdag klokken 12 og en time frem, og der vil være mulighed for spørgsmål undervejs.

Store auktioner

Messen er opdelt i tre haller. Den ene er for grossister, den anden for detailister, her foregår der salg af udstyr, og den tredje er for udbydere af jagt- og safarirejser.

Og netop det sidste er der meget fokus på særligt i år.

For et af de helt store trækplastre i år ventes at blive den store auktion over jagtrejser.

Det er Nordisk Safari Klub, der afholder auktionen, en klassisk hammerslagsauktion om lørdagen, hvor man kan være heldig at købe sig en rejse eller udstyr til en særligt god pris. Donationerne har samlet set en værdi af over en million kroner.

Derudover er der DM i fluebinding, DM i Lokkekald, udstilling af landets største fugle og Europas største offentligt tilgængelige samling af jagttrofæer. Her kan du se mere end 215 forskellige arter storvildt fra hele verden.

Messen er åben fra fredag klokken 14 til 19 og lørdag og søndag fra klokken 9 til 17.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.