Mere motion i nye Odense-børnehaver


Mere motion i nye Odense-børnehaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SUNDHED: Børn skal bevæge sig mere og få et mere aktivt liv

Motion og bevægelse har meget høj prioritet i de nye idrætsbørnehaver, som er på vej i Odense.

Odense Kommune har inviteret en række institutioner til at blive idrætsbørnehaver, og allerede nu har flere meldt sig. I løbet af halvandet år vil de blive til børnehaver med fokus på motion og bevægelse. Det skal blandt andet give børnene bedre motorik.

- Det er ikke, fordi vi skal avle nye OL-deltagere, men vi vil gerne sætte fokus på bevægelse, så børnenes idræt bliver brugt pædagogisk i børnehaverne, siger institutionschef i Odense Kommune, Britta Carl.

Undgår sygdomme

Konceptet med idrætsbørnehaver er udviklet af Danmarks Idræts-Forbund og Peter Sabro-seminariet i Århus.

- Vi tror på, at børn har godt af leg og bevægelse, og jo tidligere man vænner dem til at være fysisk aktive, desto større er chancen for, at de fortsætter med et aktivt liv og dermed undgår mange af de livsstilssygdomme, vi ser i dag, hvor teenagere får gammelmandssukkersyge, gymnasiepiger er i skræmmende dårlig form, og børn er overvægtige, siger konsulent i Danmarks Idræts-Forbund, Søren Gøtzsche.

Han mener, at mange børnehaver ikke har tilstrækkelig fokus på bevægelse og motion i dag.

- Populært sagt er der gået lidt for meget dukkehjørne og perleplade i den. I idrætsbørnehaverne er der plads til at løbe på gangene, slås og klatre - også indenfor, siger Søren Gøtzsche.

Mere motion i nye Odense-børnehaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce