Mere letbanekaos i sigte: Det værste bliver at lægge skinner i krydsene

Det bøvl, bilisterne kommer til at opleve i forbindelse med byggeriet af letbanen, forventes at blive størst efter sommerferien og vil vare cirka et år. Foto: Nils Svalebøg

Mere letbanekaos i sigte: Det værste bliver at lægge skinner i krydsene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontorchef i Park og Vej, Allan Bach Laursen, forudser flere udfordringer, når letbanespor skal lægges i trafikerede lyskryds i Odense.

Overordnet fungerer trafikken i Odense tilfredsstillende - forholdene taget i betragtning - under letbanebyggeriet.

Den vurdering giver kontorchef i Park og Vej, Allan Bach Laursen, Odense Kommune.

- Trafikken bliver overordnet afviklet tilfredsstillende set i lyset af det store letbaneprojekt, siger han.

Allan Bach Laursen forsøger dog ikke at skjule, at der er udfordringer visse steder.

Hvor er de største udfordringer lige nu?

- Der er udfordringer flere steder langs letbanestrækningen, men specielt ved Campusvej er der lidt større udfordringer med at få omdirigeret cyklister til og fra SDU. Der er også udfordringer med at afvikle trafikken i krydset Niels Bohrs Allé/Campusvej. Udover selve letbanearbejdet skal der også etableres en cykeltunnel her. Det besværliggør fremkommeligheden.

Status på letbanebyggeriet: Se Odense Letbanes opdaterede kort her

Det værste venter forude

Den dårlige nyhed til trafikanter, der føler, at situationen allerede er slemt, er, at det bliver endnu værre.

Forventningen er, at maksbelastningen på byen som følge af letbanebyggeriet vil mærkes i tiden fra efter sommerferien og cirka et år frem, hvor rigtig mange anlægsarbejder vil være i gang sideløbende.

Allan Bach Laursen er især opmærksom på de udfordringer, der kan opstå i nogle af de travle vejkryds, hvor letbanesporene skal anlægges.

- Vi forventer, at det bliver en udfordring, når letbanen skal lægge skinner i krydsene. Her kan det være nødvendigt at spærre flere svingbaner af og lukke nogle kryds i kortere perioder, siger han.

- Hvilke gode råd har du til byens trafikanter?

- Byens trafikanter klarer det godt. Vores bedste råd vil være, at man kører af sted i god tid, at man har tålmodighed og viser hensyn, at man forsøger at undgå myldretiderne.

- Hvis man er usikker på, hvordan man kommer rundt i Odense, fordi gravearbejderne variere fra dag til dag, anbefaler vi at bruge appen "Odense Rundt" eller hjemmesiden odenserundt.dk, der er opdateret med vejlukninger, svingrestriktion, ensretninger med videre.

- Man kan også abonnere på trafiknyhedsmails eller SMS-service om trafik i Odense. Oplysninger om dette findes på Odense Kommunes hjemmeside.

Mere letbanekaos i sigte: Det værste bliver at lægge skinner i krydsene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce