Ukendte mænd delte fredag morgen løbesedler ud fra den ekstremistiske organisation Hizb ut-Tahrir foran hovedindgangen til Abildgårdskolen i Vollsmose i Odense. - Det er helt uhørt, siger skoleleder Allan Feldskou, der har meldt episoden til politiet.

Skoleeleverne på Abildgårdskolen blev fredag morgen kort før klokken 8 mødt af en uvelkommen velkomstkomité, da fire mænd stillede sig op ved hovedindgangen og delte løbesedler ud fra den ekstremistiske organisation Hizb ut-Tahrir.

På fire tætskrevne sider harcelerer organisationen mod TV2's dokumentar-programmer "Moskéerne bag sløret" og advarer muslimer mod at gå på kompromis med Islam og den sharialov, som organisationen mener er en uadskillelig del af religionen.

Skoleleder på Abildgårdskolen, Allan Felskou, blev selv gjort opmærksom på uddelingen af løbesedlerne af en elev, der kom op på kontoret kort før klokken 8. Men på det tidspunkt havde mændene forladt skolen igen.

Han kalder det helt uhørt, at skolebørn på den måde kan blive passet op foran skolen og få uddelt materiale med ekstreme holdninger.

- Børn der går i folkeskolen, skal selvfølgelig ikke møde nogen former for propaganda-materiale, når de kommer i skole. Det er helt uhørt, at man kan finde på at stille sig op foran skolen og dele sådan noget ud. Det er nogle holdninger og synspunkter, som vi på ingen måde kan acceptere og kun kan tage afstand fra, siger Allan Feldskou, der efterfølgende valgte at melde sagen til politiet.

SSP-medarbejder Poul Hansen blev også involveret og skrev rundt og advarede andre institutioner i området om, at der blev delt løbesedler ud fra Hizb ut-Tahrir.

- Det skal selvfølgelig stoppes. Det er jo ulovligt at stille sig op foran en skole på den måde og dele propaganda-materiale ud, siger Poul Hansen, der ikke har hørt om, at andre institutioner skulle have oplevet noget lignende.

Allan Feldskou understreger, at det ikke kun er Hizb ut-Tahrir, der ikke er velkommen foran skolen. Det gælder sådan set også andre organisationer.

- Folkeskolen er en kulturbærende samfundsinstitution, hvor vi gør meget ud af de værdier, der ligger i det danske samfund. Her skal man ikke mødes af propaganda for nogle bestemte holdninger, hvad de så end er. Så hold jer venligst væk, siger han.

Løbesedler i postkasser

Hos nærpolitiet i Vollsmose bekræfter Bjarne Puggard sagen.

- Vi kan bekræfte, at der er uddelt løbesedler, hvor Hizb ut-Tahrirs logo er på, siger Bjarne Puggaard.

Han siger videre, at Fyns Politi har fået henvendelse om, at samme løbeseddel er blevet smidt i postkasser fredag formiddag i Egeparken, Vollsmose.

Det bekræftes desuden af Ghaith Bahij, der bor i Egeparken og selv er tidligere skolebestyrelsesformand for Abildgårdskolen. Han tager også afstand fra, at der bliver uddelt den slags materiale ud foran skolen.

- Det synes jeg bestemt ikke er nogen god idé. Det er ikke i orden at stille sig op foran skole og uddele deres tanker på den måde. Det synes jeg ikke, siger han.

Debatten om imamernes indflydelse i det muslimske miljø har kørt på højtryk, siden TV2 i en række dokumentarprogrammer har kunnet afsløre, hvordan en række imamer har givet mænd og kvinder rådgivning i henhold til reglerne i den muslimske sharialov, der på en række punkter står i skærende kontrast til det danske samfunds regler og normer.

Ifølge Allan Feldskou har debatten ikke fyldt alverden på skolen. Han er dog sikker på, at man i nogle af de større klasser har taget diskussionen op.

- Det er ikke noget, vi som skole har taget op fra centralt hold, men jeg er da sikker på, at det er noget, der bliver drøftes i de større klasser. Eksempelvis, når de har samfundsfagstimer.

Vi har forsøgt at kontakte Hizb ut-Tahrirs talsmand June Kock via hans mail, men har ikke modtaget svar.

Mere om emnet

Se alle
18
SDU-lektor: Vollsmose tegnes for rosenrødt

SDU-lektor: Vollsmose tegnes for rosenrødt

2
Se videoerne: Mette Frederiksen besøger Vollsmose

Se videoerne: Mette Frederiksen besøger Vollsmose

4
I nat: Sten kastet mod patruljevogn

I nat: Sten kastet mod patruljevogn