Meget mere at vælge imellem

Rådmand Søren Thorsager mener, maden fra det nye storkøkken er ganske udmærket og det bedste alternativ til at lave den selv. Det var i øvrigt også storkøkkenet, det leverede maden til hans afskedsreception forleden, og det så også ud til at bekomme den snart forhenværende rådmand vel.
Foto: Jørgen Hansen

Meget mere at vælge imellem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye madordning er det bedste alternativ til selv at lave maden, fastholder rådmand Søren Thorsager (S)

ODENSE: Ja, det er meget muligt, maden smager bedre, hvis man laver den selv hver dag.

Og nej, det kan altså ikke lade sig gøre for de 1150 borgere, som kommunen leverer mad til, selv at lave mad.

Derfor er den mad, der leveres en gang om ugen, så den rækker syv dage frem, det bedste alternativ til at lave maden selv.

Det fastholder ældrerådmand Søren Thorsager (S), der har fulgt madanmeldelserne i den sidste uge fra avisens to smagsdommere, Morten Vilsbæk og Jesper Mads Eriksen.

- Hvis vi skulle sende folk rundt og lave mad hver dag hos folk, ville det koste i omegnen af 100 millioner kroner ekstra. Og jeg vil desuden tvivle stærkt på, at vi overhovedet kunne finde folk til det, så mange arbejdsløse økonomaer er der trods alt ikke, siger Søren Thorsager.
Foto: Jørgen Hansen

Nyt storkøkken

I stedet har kommunen bygget et nyt storkøkken, hvor der ud over mad til 1150 borgere i eget hjem også laves mad til næsten lige så mange på plejecentrene plus til en del skoler.

- Vi kunne ikke blive ved at være i de gamle lokaler, fordi de var nedslidte. Med de nye faciliteter har vi også mulighed for at give de ældre langt flere valgmuligheder.

De kan nu vælge mellem 21 forskellige retter, hvor de tidligere kun kunne vælge mellem 14.

- Det er de glade for, vi hører gang på gang, at de nævner de mange valgmuligheder som den største forbedring, fortsætter Søren Thorsager.

Og at levere maden nedkølet til de ældre en gang om ugen er ikke noget specielt for Odense.

Det gør en række andre kommuner, Odense normalt sammenligner sig med, også.

Hvad angår valgmuligheder og pris, har Odense bestemt ikke noget at skamme sig over, mener Søren Thorsager.

Han henviser til et notat, som kommunen har udarbejdet om ældremad. Nogle af tallene er gengivet i grafikken.

Skal kunne tygges

I øvrigt har kommunen modtaget en del henvendelser på baggrund af avisens artikler om maden.

- Hovedparten tager afstand fra kritikken af maden, siger Karen Nymann, funktonschef i OKÆ Madservice.

- De fremhæver, at både kød og gøntsager skal kunne tygges. De fleste er godt tilfredse med maden, tilføjer hun.

Meget mere at vælge imellem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce