Mediemuseet er trængt i dets nye hjem

Den tunge trykpresse er ikke sådan lige at flytte og står derfor stadig på Brandts. Ifølge museumsinspektør Lise Kapper, findes der ikke en trykpresse magen til inden for Europas grænser. Foto: Michael Bager

Mediemuseet er trængt i dets nye hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mediemuseets flytning fra Brandts til Møntergården betyder mindre plads at udstille på, men til gengæld har museet fået nye, kulturhistoriske rammer. Selvom flytningen ikke er færdig endnu, er museet klar med det første foredrag på Møntergården.

Der var en del triste miner, da det i 2018 stod klart, at Mediemuseet ikke ville kunne flytte al indmaden med, da man skulle flytte fra 3. salen på Brandts til Møntergården. Blandt andet er der ikke længere plads til den 23 tons tunge, 100-årige trykpresse fra Flensborg Avis, som ellers var en af museets helt store attraktioner.

Alt i alt er der omkring 300 kvadratmeter færre at gøre godt med. Selvom museumsinspektør Lise Kapper er ked af, at den politiske beslutning har betydet en nedgang i pladsen, ser hun frem til det nye faglige fællesskab, som Mediemuseet kan indgå med Møntergården.

- Vi kan benytte os af Møntergården, som i forvejen har en del forskellige tilbud til et bredt familie- og skolepublikum. Det havde man også på Brandts, men det er nogle andre kulturhistoriske omgivelser, vi har her. Vi flytter fra en bygning med kunst, til nu at være omgivet af kulturhistorie, siger museumsinspektør Lise Kapper.

Skarp medieforsker

Flytningen fortsætter frem til efteråret, men museet har allerede åbent nu.

20. februar byder man på det første foredrag på den nye placering. Der kan gæsterne høre medieforskeren Anne Mette Thorhauge:

- Hun er en skarp iagttager af dagens digitale samfund og skaber perspektiv på vores brug af medier til hverdag. Hun er også god til at pege på, hvad vi skal være opmærksomme på, når det ikke altid er lige tydeligt, hvem der afsender på de informationer, vi modtager, eller hvem vi forærer vores data til, fortæller Lise Kapper.

Foredraget holdes klokken 16.30, og det koster ingenting. Men da der kun er plads til 40, skal interesserede bestille billet ved at sende en mail til museum@odense.dk eller ringe på 6551 4601.

Mediemuseet fortsætter også med de faste indslag såsom kassettebåndsquizzen, som har kørt i vinterferien.

Mediemuseet er trængt i dets nye hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce