Med filmhold i hælene: - Vollsmosebesøg er ikke et mediestunt

Onsdag flyttede den radikale partileder, Morten Østergaard, ind i en lejlighed hos en kvindelig beboer i Vollsmose, hvor han skal bo til fredag. Foto: Michael Bager

Med filmhold i hælene: - Vollsmosebesøg er ikke et mediestunt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under stor mediebevågenhed og med partiets eget filmhold i hælene flyttede den radikale partileder, Morten Østergaard, onsdag ind i Vollsmose. For ham er det ikke et mediestunt.

En trailer læsset med brune flyttekasser, et par gode, hjælpsomme venner på bagsædet i bilen og en grøn potteplante under armen.

Sådan ser en typisk flytning ud for de fleste, når de rykker til en ny adresse. Men da De Radikales partileder, Morten Østergaard, onsdag formiddag flyttede ind på et værelse i Lærkeparken i Vollsmose, hvor han skal bo til fredag, var det ikke flyttekasser, men en bunke ledninger og kameraudstyr, der fyldte i bagagerummet. Ud af den store bil trådte den radikale partileder med partiets eget filmhold lige i hælene, og før folketingspolitikeren kunne nå at kaste blikket på Odense-bydelens store betonbygninger, blev han mødt af et hav af kameraer og spørgsmål fra journalister.

- For mig er det ikke et mediestunt, understregede Morten Østergaard tidligere på ugen ved et forinterview om hans tre-dages besøg i Vollsmose. Men onsdag havde han knap nået at sætte nøglerne i døren og smide sin rullekuffert ind på sit værelse, før en af partiets pressefolk trak ham til side i opgangen for at montere en lille mikrofon i kraven på hans jakke.

Ikke bare symbolpolitik

På trods af at folketingspolitikerens blotte tilstedeværelse tiltrak både medier og politibetjente, der på cykel trillede efter politikeren i ti meters afstand, havde Morten Østergaard også andet på dagsordenen end at medvirke i tv-interviews. Han skulle mødes med Thomas Skov Jensen, der har boet i Lærkeparken i Vollsmose i omkring fem år. Det er ham, der har hjulpet Østergaard med at finde et sted at bo under sit besøg.

- Jeg håber ikke, at du er allergisk over for katte, smilte Thomas Skov Jensen til Morten Østergaard, da de var på vej hen til lejligheden i Lærkeparken, hvor den radikale leder låner et værelse hos en kvinde, som har boet i Vollsmose i over 30 år. Leende svarede han tilbage, at det heldigvis ikke vil være noget problem.

Under besøget vil Thomas Skov Jensen være vært for Morten Østergaard, og de to skal flere gange på de tre dage mødes og tale om politikerens oplevelser og om livet i Vollsmose.

- De Radikale kontaktede mig og spurgte, om jeg ville vise Morten området. Det sagde jeg ja til, for jeg vil gerne have den rigtige historie om Vollsmose frem, så det hele ikke bare er symbolpolitik, forklarer Thomas Skov Jensen.

Men er det her ikke også bare symbolpolitik?

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg synes ikke, det rimeligt at kræve, at politikere skal bo i et område i eksempelvis en måned. Tre dage er væsentlig længere tid, end hvad andre tidligere har gjort, og på den tid kan han nå at opleve mere, end hvis han kun var her hurtigt for at tage et billede, siger Thomas Skov Jensen.

Giver ingen mening at rive boliger ned

Som beboer i Vollsmose oplever Thomas Skov Jensen et helt andet billede af Odense-bydelen, end det politikere og medier ofte tegner af området.

- Vollsmose er et stille, roligt og anonymt boligområde. Vi bor omkring 10.000 mennesker herude, og 50-100 mennesker skal ikke ødelægge det for resten, mener han og tilføjer:

- Jeg føler mig meget mere tryg her, end en lørdag aften inde i centrum.

Han synes ikke om de forslag, Venstre for nyligt har fremlagt, hvor partiet blandt andet vil rive bygninger ned og sælge lejligheder som ejerlejligheder for at skabe et mere trygt Vollsmose.

- Det er en kanon dum idé at gøre nogle af lejlighederne herude til ejerlejligheder. Det er jo dem, der har pengene herude, man gerne vil af med. Hvis de først sætter sig på en ejerlejlighed, slipper man aldrig af med dem, forklarer Thomas Skov Jensen, som dog godt kan se muligheder i at skabe et mere mangfoldigt Vollsmose.

- Det vil være godt med mere diversitet. Jeg synes eksempelvis heller ikke, at det er godt, hvis alle i Hunderupkvarteret er ens, forklarer han.

I løbet af Morten Østergaards tre-dages ophold i Vollsmose skal han blandt andet deltage i fodboldtræning og besøge et tidligere bandemedlem. Efter besøget i Odense-bydelen er planen at lægge vejen forbi Gellerupparken i Aarhus samt Mjølnerparken i København.

Med filmhold i hælene: - Vollsmosebesøg er ikke et mediestunt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce