Med 300 km/t i frit fald

Imponerende flot ser det ud, når luftens vovehalse springer ud fra flyet og styrter mod jorden med op til 300 kilometer i timen - mens de udfører forskellige øvelser. privatfoto

Med 300 km/t i frit fald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire dages udspringsstævne i Beldringe

ODENSE: Der skal nok blive kamp om luftrummet over Beldringe og nærmeste landbrug, når Odense faldskærmsklub Center Jump fra i dag og til og med søndag samler en række udspringere til stævne.

Blandt flyene er et russisk Antonov 28 med plads til en snes springere, der skal flyves op i fire kilometers højde, her tager de bestik af situationen og springer ud i den blå luft.

Her får springerne bogstaveligt talt suset, når de modigt bevæger sig mod jorden med op til 300 kilometer i timen. Et fantastisk syn oppe fra, fortæller dem, der har prøvet det - og et imponerende syn nede fra. For tilskuerne.

Ud i frit fald

- Det nøjes de ikke med, idet springerne også vil lave fritfaldsøvelser, inden de ud- løser faldskærmen i en kilometers højde, oplyser stævneleder Niels Bjørn fra Center Jump.

- De vil springe så mange gange, som vejret tillader dagligt fra klokken ni til 20.

I forbindelse med stævnet afvikles der DM i Freefly, en disciplin, der dyrkes af mange danske springere.

Der er tre springere på et freeflyhold, to af dem er performere, og en er videomand, der skal forevige showet. Optagelserne danner grundlag for pointgivning.

Smukt og svært

Niels Bjørn fortæller, at et spring udføres fra fire kilometers højde, hvor holdet skal lave det vildeste, smukkeste og sværeste spring.

Så der skal et godt øje og en god kikkert til, hvis man skal have noget ud af det fra den fynske muld.

Efter et spring afleveres videobåndet til to dommere, som giver points ud fra teknisk sværhed, performernes udførelse, og hvor godt videomanden har filmet det.

I forbindelse med stævnet i og over Beldringe forventes næsten 100 danske springere.

Spring bare ud i det

- Publikum får mulighed for selv at prøve at springe - dog sammen med en udspringsinstruktør, der styrer skærmen.

Niels Bjørn fortæller, at når man forlader flyet, så falder man med 200 kilometer i timen i 50 sekunder, inden faldskærmen udløses. Og derefter svæver man langsomt den sidste kilometer mod jorden - og kan nyde udsigten.

Med 300 km/t i frit fald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce