Maya er super-odenseaner


Maya er super-odenseaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

gensyn: Kulturnattens rock-dronning på Studenterhuset i city

Den glatte pop, pengene eller en regelret karriere i tv-verdenen er ikke Maya Albanas drøm om et godt liv.

Hun har i en alder af 30 år indset, at hendes plads er i et kreativt miljø. Film, musik, video.

Maya skal ikke have mange stikord, før hun får munden fuld af Fyn. Odense. Dalum. Den fynske Landsby. Fameskolen.

- Jeg er jo super-odenseaner. Der kommer jeg fra, og jeg elsker at være hjemme. At gå en tur ned omkring Skovsøen, måske ind på Carlslund. Jeg nåede det ikke sidste år, men det er bare en uge siden, jeg var forbi denne sommer. Så faldt det hele på plads. Det gav en god følelse i maven, fortæller Maya Albana.

HCA-spil hver sommer

- Det var superskønt at være sammen med andre børn, der legede, dansede og sang. På Fameskolen og i landsbyen med HCA-spillene hver eneste sommer. En ren legeplads, som har været med til at give den sikkerhed og ballast, jeg har kunnet trække på senere. Syv år med Fameskolen. Så kan du vist ikke sige, at jeg ikke har nogen uddannelse, siger hun med et smil.

Nyborg Voldspil nåede hun også at runde, før hun kom i front hos Nice Device, Århus-popband, der i den grad hittede med Maya og hendes "...Feel Like Elvis..." i Cool Corona, der plagede landet og solgte en halv mio. eksemplarer.

Hun har også været eksponeret på tv i ungdomsprogrammer med musik og video.

- Mit liv har ikke været så glamourøst, som folk tror. Det er fedt nok at have succes og stå foran et rockband, men det er altså også hårdt arbejde. Jeg kunne have valgt at gå efter en popkarriere og pengene, men det har jeg ikke gjort.

I dag læser hun på Den Danske Filmskole - tilrettelæggelse og dokumentar - og supplerer SU'en med enkelte jobs. Som det i Odense i aften sidst på kulturnatten i Studenterhuset.

Indtil hendes solodebut for nylig har der været stille omkring hendes musikalske arbejde. Ikke fordi hun har ligget på den lade side.

Hun skriver ned, synger og spiller på guitar og klaver. Arrangementerne er også hendes, men når de skal finpudses, er det i samarbejde med professionelle musikere.

Skilsmisse

Det private samarbejde med keyboardspilleren Henrik Lindstrand fra Kashmir er slut. Deres ægteskab endte med en skilsmisse for nylig, og det er ikke et emne, Maya Albana bryder sig om at snakke om.

Hellere vil hun snakke om Odense.

- Studenterhuset er fedt nok. Også fedt, hvis der kommer rigtig mange mennesker. Der er jo gratis entre. På Skanderborg prøvede jeg vist at lade publikum synge solo. Mon ikke det går i Odense, spørger hun.
Text 2

Maya er super-odenseaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce