Op mod 40 bandemedlemmer fra grupperingerne Black Army og United Tribuns Forever var onsdag eftermiddag samlet i Odense til paradekørsel efter begravelse. Foran Odense Banegårdcenter endte det i slagsmål, som Fyns Politi hurtigt fik opløst.

Rygmærker fra grupperingerne Black Army og United Tribuns Forever sås onsdag eftermiddag i stor stil i gadebilledet i Odense, hvor de var i gang med paradekørsel skarpt forfulgt af mere end en halv snes patruljevogne.

På parkeringspladsen foran Føtex på Vestergade var op mod 15 biler og omkring 40 bandemedlemmer samlet.

Fyens.dk's reporter mener ikke, at der var optøjer mellem gruppemedlemmerne, men at det mere lignende en magtdemonstration fra medlemmernes side.

Efter mødet på parkeringspladsen fortsatte bandemedlemmerne - nogle i bil, andre til fods - deres tur vestpå mod Middelfartvej, mens de blandt andet holdt trafikken tilbage. Ved Store Glasvej fortsatte de op til Vestre Stationsvej hen østpå mod banegården, hvor det massive opbud af bandemedlemmer i deres biler og 12 patruljevogne fik trafikken til helt at gå i stå foran banegårdscentret. Her kom det ifølge Fyns Politi til et slagsmål, som hurtigt blev opløst igen. Ingen blev anholdt og politiet har ikke modtaget nogen anmeldelser.

Politiet er massivt til stede rundt i byen resten af dagen og følger bandemedlemmernes færden, som kommer efter begravelsen af det 31-årige bandemedlem Muhammed Sendi fra Black Army, som for præcis en uge siden blev stukket ihjel i Vejle. Natten til onsdag blev en 22-årig mand fra Vejle, som er medlem af Black Army i Herning, stukket ned i Vollsmose - noget, som formentligt har relation til knivdrabet i sidste uge i Vejle.

Mens politiet forholdt sig afventende og på afstand under begravelsen på den muslimske gravplads ved Rising Kirkegård, var patruljevogne efterfølgende massivt til stede rundt i hele byen, mens de skarpt fulgte medlemmerne af United Tribuns Forever og Black Army. Banderne er ikke alene repræsenteret af medlemmer fra Odense, men fra hele Danmark og fra udlandet, som alle er kommet til byen for at deltage i begravelsen af den dræbte bandebror.

Mere om emnet

Se alle
13
Bandekonflikt er langt fra begravet endnu

Bandekonflikt er langt fra begravet endnu

10
Stenkast mod politiet: Ophidset stemning i Vollsmose onsdag aften

Stenkast mod politiet: Ophidset stemning i Vollsmose onsdag aften

2
Overfald i Vollsmose: 22-årigt offer var bodyguard for knivdræbt bandemedlem

Overfald i Vollsmose: 22-årigt offer var bodyguard for knivdræbt bandemedlem