Mary og Frederik strålede - uden hjælp fra solen


Mary og Frederik strålede - uden hjælp fra solen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MODTAGELSEN: Allerede på havnen, hvor kronprinsparret gav sig god tid til at hilse på folket, anede man, at det stramme program ville skride
Der er det - "Dannebrog"!

Lød det fra politiet, PET, byens spidser og tusinder af store og små med blomster og papirflag.

Hele Odenses havneområde var spækket med mennesker, og stemningen var højtidelig, da titusinder af forventningsfulde blikke nærmest på kommendo blev rettet mod kanalen.

Helt efter planen, præcis klokken 9.50, dukkede kongeskibet "Dannebrog" op bag den gamle færge "Ærøsund".

Klokken to minutter i 10 dukkede kronprinsparret op på broen og vinkede til Odense og minuttet efter gik de ned ad landgangen for standsmæssigt at blive modtaget af kongehusets repræsentant på Fyn, stiftamtmand Ninna Würtzen.

Hun udråbte det traditionelle trefoldige hurra, hvorefter Hjemmeværnets Brass Band, placeret så langt i baggrunden, at kun få kunne høre det, spillede Kongesangen.

Plads i 1. parket

De mest ihærdige fans af dekongelige var mødt op på havnekajen ved sekstiden om morgenen for at få plads i 1. parket, så derfor blev de meget sure, da faneborgen stillede sig op foran dem og tog al udsyn.

Det problem klarede en sikkerhedsmand fra Politiets Efterretningstjeneste, da han bad de 65 fanebærere og deres hjælpere fra alskens foreninger om at gå helt over til kaj-kanten, så de ikke stod i vejen for folket.

Det var en populær løsning.

Boye og Boye

Kronprinsparret hilste derefter på borgmester Anker Boye og amtsborgmester Jan Boye, der dog havde borgmesterfruen Lykke Boye imellem. Der var også programmæssige håndtryk til politimester Lars Rand Jensen, stadsdirektør Jørgen Clausen og viceborgmester Niels Th. Nielsen, oberst Jørgen Jelstrup, biskop Kresten Drejergaard, byretspræsident HansPeter Rosenmeier og rektor Jens Oddershede alle med ledsagere. Inden turen kom til oldermandskabet for det kongelig privilegerede skyttelaug i stiveste puds.

Og mens Kong Neptun huserede i havnen, side om side med vandselskabets kinesiske dragebåd, tog de veloplagte æresgæster bogstaveligt talt situationen i egen hånd.

Hurra og til lykke

Titusinder af vinkende hurra- og til lykke-råbende fynboer betog åbenbart Frederik og Mary så meget, at de lod hånt om et stramt program.

Anført af en smuk og smilende Kronprinsesse gik de kongelige i gang med at hilse på hundredvis af tilskuere, som også overrakte blomster til parret. Det skulle vise, at blive de første af tusinder buketter, parret fik i dagens løb.

Elegant trendsetter

Allerede her anede man, at det stramme program umuligt ville holde. Parret tog sig tid til at sige goddag til folket, som kunne se en trend-skabende Kronprinsesse iført elegant, tætsiddende brun og knælang kjole med beige cirkler samt højhælede matchende sko og dristig, men ikke særlig fotovenlig hat.

- Vi kan ikke se hendes smukke ansigt, lød det beklagende fra fotografkorpset.

Men os, der tror, vi kunne se det hele - også et kronprinsesse-ansigt stråle som en sol, hvad gjorde det så, at meteorologerne endnu engang havde kikset en melding om høj sol over Fyn.

Mary og Frederik strålede - uden hjælp fra solen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce