Maries tak "til banen"


Maries tak "til banen"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: Sidste lørdag blev en dramatisk dag for 87-årige Marie Henriksen, som troede, at hun sad på rette sæde i det rette tog fra Odense sidst på formiddagen.

Marie skulle til Nyborg for at mødes med sit barnebarn, Lotte Kristensen, og sin datter Birgit Kirk Christensen fra Kirkendrup, og planen var, at de tre kvinder skulle på en bytur rundt i bæltbyens gader.

Oplev med DSB

Det kom de også, men først efter en omvej, som et vakst og venligt personale fra DSB dog gjorde til en dejlig oplevelse for 87-årige Marie.

- Da konduktøren på vej over Østfyn kom og skulle se billet, fortalte han mig, at jeg ved en fejl var steget op i lyntoget mod København. Og det stoppede ikke før hovedstaden, og så blev jeg jo helt forvirret, for mit barnebarn ville jo stå klar på perronen i Nyborg for at tage imod mig, fortæller Marie Henriksen.

Marie var steget for tidligt ind i toget på Odense Banegårdscenter. Nemlig i Lyn 24, som skulle være afgået kl. 11.06 fra Odense. Det var nogle minutter forsinket og kørte 11.09. Og kl. 11.15 kørte dét Intercity-tog, som Marie skulle have været med, for det stopper i Nyborg. Lyn-toget standser normalt først i Høje Taastrup.

Togkonduktøren reagerede imidlertidigt hurtigt. "Den flinke, unge mand", som Marie kalder ham, fik telefonnummeret på Maries datter, forklarede situationen, og så tog han selv affære:

- Ved du, hvad: Den unge togkonduktør ringede til togføreren, og kort efter kom han og sagde, at vi ville gøre holdt i Korsør. Bare for min skyld. Vi susede forbi Nyborg og kom over Storebæltsbroen, og dér standsede lyntoget så, siger Marie med bevæget stemme.

Knus fra personalet

Marie Henriksen blev hjulpet ud i Korsør, fik vist vej til perronen, hvor et tog tilbage mod Fyn kom kort efter. Lidt senere kunne hun stå af i Nyborg som planlagt, hvor det 36-årige barnebarn Lotte stod klar og modtog hende.

- Da Lotte tog imod mig, sagde hun: "Mormor, lagde du mærke til, at togkonduktøren gav dig et knus, da du blev hjulpet ud". Det havde jeg slet ikke, for jeg var bare så glad, og da jeg kom hjem, var jeg lige ved at græde over den venlighed og hjælpsomhed, som jeg mødte. Man hører kun om folk, der brokker sig, men jeg vil gerne bringe en stor tak til banen - eller DSB eller hvad det hedder, siger Marie Henriksen fra Bred-stedgade i Odense.

Lyn 24s stop i Korsør varede i øvrigt i to minutter, oplyser driftsleder Tonni Pedersen fra DSBs driftsledelse i København. Forsinkelsen blev indhentet tværs over Sjælland, og Lyn 24 var i Høje Taastrup to minutter før planlagt.

Maries tak "til banen"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce