Mareridtet som ingen ende vil tage


Mareridtet som ingen ende vil tage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ERSTATNING: Advokat retter kritik mod Patient- forsikringen for at trække sag om erstatning i langdrag

ODENSE: De seneste fire og et halvt år skulle have været de bedste i Anja og Johnny Sørensens liv, men de er blevet det modsatte.

Ud over et ødelagt helbred har familien også måttet føre en kamp for at få erstatning og for at holde kreditorerne fra døren.

- Hver gang jeg har troet, at der var et lys for enden af tunnelen, så har Patientforsikringen fundet på noget nyt. Nye undersøgelser jeg skulle til og nye papirer, jeg skal svare på. Det har taget hårdt på os, fortæller Anja Sørensen.

Også hendes advokat Erik Bo Rasmussen har svært ved at forstå, at sagen trækker så længe ud.

Han forsøgte for to og et halvt år siden at sætte turbo under sagen ved at få Arbejdsskadestyrelsen til at vurdere Anja Sørensens méngrad og hvor meget af hendes arbejdsevne, hun havde tabt.

Det er to helt afgørende oplysninger for at man kan beslutte, hvor meget Anja Sørensen kan få i erstatning.

Krav på 1,7 millioner

Patientforsikringen havde nemlig på det tidspunkt for længst slået fast, at hun var berettiget til at få erstatning - der var blot ikke sat tal på.

Arbejdsskadestyrelsen er et offentligt organ, som i mange andre sammenhænge vurderer, hvor meget arbejdsevne en person har mistet efter en ulykke eller en arbejdsskade.

Anja Sørensen betalte ud af egen lomme 5200 kroner for undersøgelsen, som viste et tab af erhvervsevne på 100 procent og en méngrad på 75.

Det resultat forelå i november 2003.

På den baggrund har Erik Bo Rasmussen opgjort et erstatningskrav på lidt over 1,7 millioner kroner.

Men Patientforsikringen har i stedet bedt om flere undersøgelser af Anja Sørensen - sidste gang for tre uger siden.

- Det er jeg rystet over. Der er absolut intet grundlag for at kræve flere undersøgelser, nu hvor det er mere end et år siden, at Arbejdsskadestyrelsen kom med sin udtalelse, siger Erik Bo Rasmussen.
FØDSLEN DER GIK GALT
Anja Sørensen fødte tvillinger på OUHden 2. juli 2000.

Under fødslen, som foregik ved kejsersnit, skar lægen hul i hendes tyndtarm.

I flere uger efter svævede hun mellem liv og død, og først halvandet år senere kunne hun udskrives.

Patientforsikringen traf den 26. juni 2001 beslutning om, at Anja Sørensen er berettiget til erstatning.

Endnu er størrelsen ikke fastsat.

Nye undersøgelser

Martin Erichsen, kontorchef i Patientforsikringen, forklarer, at man ikke automatisk følger resultatet fra Arbejdsskadestyrelsen.

- Vi skal ifølge loven foretage vore egne vurderinger og træffe vore egne afgørelser. Derfor har vi igen bedt om flere undersøgelser. Det er min vurdering, at sagen nu er så langt, at vi inden for en måned eller to kan træffe afgørelse, og derfor har vi brug for et øjebliksbillede af, hvordan patienten har det, siger han.

Han forklarer det meget lange sagsforløb med, at man i Patientforsikringen har haft indtryk af, at Anja Sørensen var i bedring. Derfor kunne man ikke afslutte sagen.

Til gengæld har man udbetalt penge a conto undervejs, men han erkender, at man godt kunne have være mere rundhåndet.

- I bakspejlet kan jeg se, at vi sagtens på et tidligere tidspunkt kunne have udbetalt større beløb, end vi har gjort. Det er beklageligt, at det ikke er sket, siger han.

Anja Sørensen fik for et år siden en a conto udbetaling på 389.000 kroner. Men det var kun lige nok til at lukke de huller, som var opstået i de tre et halvt år, hun havde været syg.

Mareridtet som ingen ende vil tage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce