Maratonløb sætter sit præg på hele Odense

HCA Marathon.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Maratonløb sætter sit præg på hele Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Søndag er der H.C. Andersen Marathon i Odense, og sammen med vejarbejde sætter det trafikanternes tålmodighed på prøve

Odense: Det kan godt være, at trafikanterne synes, der er meget vejarbejde i Odense, men søndag bliver der endnu en udfordring, når op imod 4000 løbere deltager i den 17. udgave af H.C. Andersen Marathon.

- Kør hjemmefra i god tid, lyder det kontante råd fra løbsdirektør Torben Simonsen til dem, som allerede i ugens løb har kontaktet løbskontoret for at høre, hvordan de påvirkes af det årlige maratonløb.

Flere steder i byen vil der være trafiksluser, hvor hjemmeværnspolitiet står for at dirigere trafikken. Det sker blandt andet på Næsbyvej og Sdr. Boulevard, mens Middelfartvej i år går fri, fordi jernbanebroen i forvejen er delvis blokeret af vejarbejde i forbindelse med etableringen af letbanen.

Sidste års lange køer i Hans Mules Gade er dog løst i år, fordi løberne løber ned i tunnelen på Thomas B. Thriges Gade til den nye underjordiske parkeringskælder, og derfra op i Nørregade.

- Det vil lette på det trafikale tryk, mener Torben Simonsen, som har et stort ønske til de lokale politikere.

- Hvad med at lave en trafikfri søndag i det indre Odense, som der også var i København i forbindelse med Copenhagen Halfmarathon? Selv i Paris var der forleden bilfri søndag, lyder det fra løbsdirektøren.

Busruter ændres også

Også Fynbus har varslet ændringer, fordi stort set alle by- og regionalbusser, der skal igennem byen, påvirkes.

Blandt andet er city- og havnebusserne samt rute 81-83 på Skibhusvej aflyst i dagtimerne.

Fra cirka klokken 16.30 vender busserne dog tilbage til deres normale ruter, og på Fynbus' hjemmeside kan man se kort over de alternative ruter.

Maratonløb sætter sit præg på hele Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce