• Søndag er der H.C. Andersen Marathon i Odense, og sammen med vejarbejde sætter det trafikanternes tålmodighed på prøve

Odense: Det kan godt være, at trafikanterne synes, der er meget vejarbejde i Odense, men søndag bliver der endnu en udfordring, når op imod 4000 løbere deltager i den 17. udgave af H.C. Andersen Marathon.

- Kør hjemmefra i god tid, lyder det kontante råd fra løbsdirektør Torben Simonsen til dem, som allerede i ugens løb har kontaktet løbskontoret for at høre, hvordan de påvirkes af det årlige maratonløb.

Flere steder i byen vil der være trafiksluser, hvor hjemmeværnspolitiet står for at dirigere trafikken. Det sker blandt andet på Næsbyvej og Sdr. Boulevard, mens Middelfartvej i år går fri, fordi jernbanebroen i forvejen er delvis blokeret af vejarbejde i forbindelse med etableringen af letbanen.

Sidste års lange køer i Hans Mules Gade er dog løst i år, fordi løberne løber ned i tunnelen på Thomas B. Thriges Gade til den nye underjordiske parkeringskælder, og derfra op i Nørregade.

- Det vil lette på det trafikale tryk, mener Torben Simonsen, som har et stort ønske til de lokale politikere.

- Hvad med at lave en trafikfri søndag i det indre Odense, som der også var i København i forbindelse med Copenhagen Halfmarathon? Selv i Paris var der forleden bilfri søndag, lyder det fra løbsdirektøren.

Busruter ændres også

Også Fynbus har varslet ændringer, fordi stort set alle by- og regionalbusser, der skal igennem byen, påvirkes.

Blandt andet er city- og havnebusserne samt rute 81-83 på Skibhusvej aflyst i dagtimerne.

Fra cirka klokken 16.30 vender busserne dog tilbage til deres normale ruter, og på Fynbus' hjemmeside kan man se kort over de alternative ruter.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
2
Se startbillederne: HCA Marathon indtager Odense

Se startbillederne: HCA Marathon indtager Odense

HCA Marathon: Fikadu Kebebe Debele første mand over målstregen

HCA Marathon: Fikadu Kebebe Debele første mand over målstregen

Ny løbsrekord: HCA halvmaraton for kvinder

Ny løbsrekord: HCA halvmaraton for kvinder