Maraton får millionstøtte

Der bliver de kommende tre år endnu mere eventyr undervejs for løberne i H.C. Andersen Marathon efter at Nordea-fonden har givet en million kroner til byløbet. Foto: HCA-Marathon

Maraton får millionstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordea-fonden støtter H.C. Andersen Marathon med en million kroner over tre år, og det giver muligheder for nye tiltag frem til 20-års jubilæet i 2019.

Odense: En spændt løbsdirektør Torben Simonsen fra H.C. Andersen Marathon har gennem et stykke tid holdt godt øje med sin mailboks. Nu kan han med stor glæde offentliggøre, at Nordea-fonden går ind og støtter H.C. Andersen Marathon i de kommende tre år med én million kroner.

For med fondspenge kan organisationen bag maratonløbet sætte gang i nogle af de ideer, som løbet har frem mod 20-års jubilæet i 2019.

Blandt de nye ideer er et nyt 10-kilometerløb i H.C. Andersen Marathon. Med den nye distance bliver H.C. Andersen Marathon endnu mere folkeligt, da der nu er løbstilbud for hele familien.

- Løbet får start samtidigt med de andre distancer, og det bliver fra Flakhaven for at få sat mere fokus på midtbyen publikumsmæssigt, siger Torben Simonsen.

H.C. Andersen Marathon tilbyder ud over den klassiske distance på 42,195 kilometer også halvmaraton og børnenes minimaraton på distancen 4,2 km. På denne distance vil der fremadrettet blive arbejdet målrettet mod at få hele skoleklasser til at deltage. Idéen er, at klasserne skal dyste mod hinanden som hold. Til bedste hold vil der være en spændende oplevelse som præmie.

- Med de nye tiltag vil H.C. Andersen Marathon bidrage til, at flere aktive motionister får relevante mål at træne frem mod, og på den måde vil løbet være med til at bakke op omkring den nationale kampagne "Bevæg dig for livet", lyder det fra løbsdirektøren.

HCA-Marathon
Den 18. udgave af H.C. Andersen Marathon finder sted søndag den 1. oktober 2017.

Der er flere distancer ved dette års maraton:

Den klassiske maratondistance på 42,195 kilometer.

Halvmaraton på 21,097 kilometer.

10 kilometer distance

Minimaraton på 4,2 kilometer for børn.

Gratis fortræning fra Ansgars Anlæg fra den sidste søndag i juli.

Der vil være fartholdere undervejs til maratonløbet, som man kan følge.

Sammen med løbet vil der være sportsmesse i Odense Idrætshal fredag, lørdag og søndag.

HCA-Marathon vil igen i 2017 være vært for DM Marathon for seniorer og veteraner. Det er 12. gang på 18 år, at DM afvikles i Odense.

Man kan læse mere på www.hcamarathon.dk.

Danske mesterskaber

H.C. Andersen Marathon er ikke kun for eliteløbere, men også mange motionister og supermotionister løber med.

- Det meget store felt af motionister kan under løbet måle sig med løbere af meget høj klasse, da arrangementet for 12. år ud af 18 er vært for de danske mesterskaber i maratonløb for såvel seniorer som masters. Samtidig er muligt at se et elitefelt i verdensklasse, der blandt andet har betydet, at den hurtigste maratonrute i Skandinavien er H.C. Andersen Marathon med en løbsrekord på 2.10,37.

Nordea-fondens bidrag gør det muligt ud over at have en hurtig løbsrute også at kunne præsentere en endnu mere eventyrlig rute, fordi der vil være temaer fra eventyrdigterens verden.

- Løb er danskernes foretrukne motionsform, og med de kortere ruter som minimarathon og 10 kilometer får de yngste og de mindre rutinerede løbere også mulighed for at være en del af den store og eventyrlige løbefest i år, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, og i øvrigt tidligere direktør for Odense Zoo.

Maraton får millionstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce