Mangler en million kroner: Odense vil have andre kommuner til at betale til fixerum

Rådmand Brian Dybro (SF): Vi skal findes pengene til at drive stofindtagelsesrummet for. Tilbuddet skal ikke reduceres eller lukkes - og vi skal ikke skære ned på eller forringer andre sociale tilbud. Arkivfoto: Nils Svalebøg.

Mangler en million kroner: Odense vil have andre kommuner til at betale til fixerum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 procent af brugerne af stofindtagelsesrummet i Odense kommer fra andre fynske kommuner. Lige nu mangler der 1 million kroner i budgettet, da statens tilskud er faldet væk - det vil politikerne prøve at kræve ind ved at andre kommuner også betaler en del.

I stedet for at fixe på gaden, i kælderskakte eller i parker bruger nogle af de mest udsatte stofmisbrugere det såkaldte fixerum, der ligger i tilknytning til Kirkens Korshærs varmestue i Østergade. Her redder personalet også liv, hvis en bruger får en overdosis - og sender motiverede misbrugere videre til behandling.

Odense Kommune har imidlertid et akut problem, for der mangler 1 million kroner i budgettet, efter statens tilskud er faldet væk.

Tirsdag besluttede politikerne i Beskæftigelses- og Socialudvalget, at de vil prøve at få indkræve nogle af pengene ved at appellere til de øvrige fynske kommuner. Det skyldes, at omkring 40 procent af brugerne kommer fra andre fynske kommuner. Derfor er det kun rimeligt, at de også betaler til ordningen, lyder meldingen.

SF's rådmand på området, Brian Dybro, slår fast, at pengene skal findes på den ene eller anden måde:

- Vi har sagt, at der skal findes penge til at drive stofindtagelsesrummet for. Tilbuddet skal ikke reduceres eller lukkes - og vi skal ikke skære ned på eller forringer andre sociale tilbud. Det giver visse udfordringer, for vi har også en stor satsning på at få flere ledige i arbejde, som vi heller ikke skal hive tæppet væk under. Derfor har forvaltningen fået til opgave at afsøge alle muligheder - først og fremmest at finde penge til driften i år. Også om de andre kommuner på Fyn vil være med til at finansiere ordningen, siger han.

- Det kan i sidste ende være, at vi må tage det her med til budgetforhandlingerne efter sommerferien. Det korte af det lange er, at der skal findes en løsning for de her mennesker. Alt andet er uholdbart.

Stofindtagelsesrummet havde i 2017 9.406 besøg og har siden det åbnede haft i alt 578 unikke brugere.

Mangler en million kroner: Odense vil have andre kommuner til at betale til fixerum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce