Mange uheld: Stærekasser i Vollsmose var højt på ønskelisten

Odense Kommune havde gerne set forsøg med stærekasser gennemført flere steder - blandt andet på Vollsmose Allé og Åsumvej. Foto: Michael Bager

Mange uheld: Stærekasser i Vollsmose var højt på ønskelisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Kommune pegede specifikt på Vollsmose Allé og Åsumvej som to steder med massive problemer med for høj fart, hvor kommunen gerne havde set stærekasser sat op. Men kun én placering i Odense - på Bogensevej i Næsby - blev valgt.

Fremover skal bilisterne i Næsby gøre sig ekstra umage med ikke at træde for hårdt på speederen, når turen går ad Bogensevej, hvor Vejdirektoratet som et forsøg har opsat en såkaldt stærekasse - altså automatisk stationær fartkontrol.

Odense Kommune havde dog gerne set, at stærekasser var blevet sat op flere steder, ikke mindst i Vollsmose nærmere bestemt på Åsumvej og på Vollsmose Allé.

Det fremgår af et svar fra Odense Kommune til Vejdirektoratet dateret sommeren 2017, da dialogen om eventuel placering af stærekasser var i gang mellem de to myndigheder. Vejdirektoratet havde foreslået en række placeringer, blandt andet Bogensevej i Næsby, som Odense Kommune også godt kunne se fornuften i. Men kommunen bragte desuden af egen drift andre steder, herunder især de to Vollsmose-gader, på banen.

- Både Vollsmose Allé og Åsumvej er uheldsbelastede. På begge veje er der store problemer med hurtig og uansvarlig kørsel. Problemer er særlig udtalt på Vollsmose Allé, står der i brevet.

Kontorchef: - Markant for stærkt

Det er kontoret for Trafik- og Mobilitet hos Odense Kommune, der har haft dialogen med Vejdirektoratet.

Kontorchef Rasmus Bach Mandø understreger, at placeringen af stærekassen på Bogensevej giver god mening. Men havde gerne set flere af de i alt 20 stærekasser, der sættes op i testperioden, placeret i Odense, og når hans kontor specifikt havde ønsket stærekasser i Vollsmose, skyldes det, at især Vollsmose Allé udmærker sig negativt.

- Der er flere steder, hvor der bliver kørt for stærkt, men på Vollsmose Allé er det markant for stærkt, angiver han som årsag til ønsket.

Avisen har hos Vejdirektoratet spurgt til, hvorfor det blev Bogensevej og ikke Vollsmose Allé, som nu får Odenses første stærekasse i en tre-årig forsøgsperiode.

Marianne Foldberg Steffensen, der er leder af afdelingen for trafiksikkerhed, svarer:

- Vi har valgt veje, der er på det rutenummerede vejnet (som Bogensevej, red.) Det, har vi gjort, ene og alene af den grund, at det var der, vi var sikre på at have hastighedsmålinger og oversigt over ulykker, siger hun og afviser, at andre overvejelser som f.eks. risikoen for hærværk, har spillet ind.

- Det har vi slet ikke skelet til, lyder det fra Marianne Foldberg Steffensen.

Foranstaltninger på vej

Rasmus Mandø Bach fra Odense Kommune oplyser, at når det ikke blev til stærekasser på Vollsmose Allé og Åsumvej i denne omgang, så kan andre løsninger, som skal forsøge få farten ned, være på vej.

- Vi er faktisk i gang med at forsøge at se på, hvordan vi kan hjælpe bilister med at køre pænere især på Vollsmose Allé.

- Hvad, der konkret skal gøres, kan jeg ikke sige endnu, for vi kigger på flere muligheder. Men det er klart, at det er forskellige hastighedsdæmpende foranstaltninger, vi undersøger, siger Rasmus Mandø Bach.

Mange uheld: Stærekasser i Vollsmose var højt på ønskelisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce