Mand kræves anbragt efter hospitalsoverfald


Mand kræves anbragt efter hospitalsoverfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En psykisk syg mands overfald på en læge og to sygeplejersker i Odense i marts i år skal udløse en tidsubestemt anbringelse, mener anklager.

Anklagemyndigheden kræver en 48-årig mand anbragt på Sikringsanstalten i Nykøbing Sjælland, fordi han har forsøgt at dræbe en læge og to sygeplejersker.

Det fremgår af anklageskriftet mod manden, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Sagen drejer sig om en brutal episode på Region Syddanmarks psykiatriske afdeling i Odense den 16. marts. Her blev sundhedspersonalet overfaldet af manden.

Det fremgår af anklageskriftet, at manden jog en kniv i lægen, så denne fik en 30 centimeter lang flænge i bugen. Det resulterede i alvorlige skader, og tiltalen lyder på drabsforsøg.

Lægen fik snitlæsioner i tyndtarmen og fik en en pulsåre og urinleder skåret over. Derudover blev lægen stukket i brystet og halsen.

Den ene sygeplejerske blev stukket fire gange i brystkassen, mens den anden sygeplejerske blandt andet fik skåret luftrøret over og desuden blev udsat for flere knivstik.

Det har tidligere været fremme, at den tiltalte lider af forfølgelsesvanvid og vrangforestillinger. Da han henvendte sig på hospitalet forud for angrebet på personalet, var han blandt andet i besiddelse af en sten og en stålwire.

Det blev taget fra ham, inden han blev indlagt, men manden havde ifølge eget udsagn også en kniv med hjemmefra, og det var den, han angreb personalet med.

Den anbringelsesdom, som anklagemyndigheden forlanger, er en foranstaltning, som kun kan iværksættes over for sindssyge personer. De kan nemlig ifølge straffeloven ikke straffes med almindelig fængsel.

En anbringelsesdom er tidsubestemt, og en dømt vil først kunne slippes fri, når både læger og en dommer vurderer, at manden ikke længere er syg og farlig.

Mand kræves anbragt efter hospitalsoverfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce