Man lukker og slukker i Bolbro


Man lukker og slukker i Bolbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BOLBRO: Naturligvis er det dejligt at få ret. Men det kan også være irriterende. 9. februar 1988 udtalte jeg bl. a. som daværende formand for skolenævnet ved Bolbro Skole om lukningen af skolen:

"Bolbro vil blive en bydel for gamle og subsistensløse. En lukning vil også få sørgelige konsekvenser for de forretningsdrivende i Bolbro. En del er i forvejen hårdt økonomisk trængt, og med lukningen af skolen vil nogle af dem blive nødt til at dreje nøglen om. Med lukningen af skolen vil hele nærmiljøet blive smadret".

Desværre har tiden givet mig ret i disse betragtninger.

Andre aktører på banen har siden da været med til at accellerere udviklingen, så det er lige op over, at man helt lukker og slukker i Bolbro. Der er blevet længere og længere imellem, at der kan udlejes forretningslokaler i bydelen. Det skyldes bl. a. også, at Bolbro, der en overgang havde hele fem bankfilialer, nu kun har een - og der kan man ikke få udbetalt kontanter! Og nu vil Post Danmark så lukke postkontoret i Bolbro. Herved bliver det endnu vanskeligere at udleje kontor-og forretningslokaler her - og der er faktisk adskilligt flere på vej til at blive ledige.

Man tvinger Bolbros borgere, heriblandt mange ældre med rollator, til enten at tage til Tarup Center eller ind til Odense for at få klaret bank-og postforretninger med det resultat, at mange ældre allerede har fået rollatoren påmonteret en kurv. For de kan jo lige så godt handle i byen eller Tarup, når de alligevel skal der. Men det betyder, at forretningerne i Bolbro mister kunder, så endnu flere må lukke.

Bolbro Bibliotek har også været - og er antagelig stadig - i farezonen, og med mit kendskab til politikerne, skal det ikke undre, om nogle kyniske af slagsen inden længe siger noget i retning af "Når de alligevel skal til Tarup eller city, kan de jo lige så godt bruge bibliotekerne der, så lad os bare spare nogle penge ved at være med til at lukke og slukke i Bolbro". Det kan man meget blive det sidste søm til Bolbros ligkiste.

Men i stedet vil jeg foreslå, at alle byrådsmedlemmer og kandidater til valget næste år, allerede nu skriver under på protestskrivelsen fra Bolbro til Post Danmark mod en lukning af postkontoret - hvis de da mener noget med at ville yde en indsats for Odense, som Bolbro rent faktisk er en del af, selv om man ikke altid skulle tro det.

Det kunne da godt tænkes, at der vanker en præmie til de, der melder sig som medunderskrivere. For selv om Bolbro har mistet en lang række vitale ting for at få bydelen til at fungere, er der stadig noget meget væsentlig, man har i denne forbindelse. Man har vælgere.

Hvis ingen med indflydelse gør noget som helst, betyder det, at man er med til at male mit skræmmebillede af Bolbro fra 1988 færdig. Det bliver ikke noget flot kunstværk.

Man lukker og slukker i Bolbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce